Året der gik – 2021

Et nyt år er i gang og det samme er Vidensbyen. Vi tager som sædvanlig et kig på det forgangne år.

2021 bød – på trods af Corona – på massevis af events og nye projekter. Her kommer en gennemgang af nogle af årets højdepunkter.

Roundtable diskussioner om grøn omstilling

Vidensbyen satte sammen med nogle af de største medlemsvirksomheder gang i roundtable diskussioner om bæredygtighed og den grønne omstilling. Målet er i fællesskab at finde frem til, hvordan vi lokalt og globalt kan have størst indflydelse på at fremme den grønne omstilling og bidrage til en bæredygtig udvikling. Roundtable deltagerne har nu fremsendt en række anbefalinger til bestyrelsen, som vi vil arbejde videre på i 2022 blandt andet i tæt samspil med kommunens bæredygtighedsudvalg.

Deling af data i Vidensbyen

Vidensbyen satte med et medlemsmøde i oktober for alvor gang i etableringen af et datafælleskab. Datafællesskabet er etableret i samarbejde med NIRAS og Microsoft, og arbejder for at fremme datadreven udvikling til gavn for både virksomheder, kommune og borgere. Der er allerede en del dataudveksling og data samarbejder i gang mellem medlemsvirksomheder og DTU. Derudover afholder vi et Supermarket Hack sammen med DTU Skylab, Danske Shoppingcentre og FØTEX i februar baseret på energidata.

Mentorprogram

Over 30 mentorer blev i efteråret parret med internationale mentees under Greater Copenhagen Mentor Program. Sammen med Nellebjerg Potentialeudvikling og Relocare Group har forløbet nu kørt tre runder af programmet og starter en ny runder op i foråret 2022. Læs mere om hvordan du kan blive mentor her.

RetailTech Lab er up and running

RetailTech Lab har haft mere end 20 startups igennem lab’et i 2021. Vi har afholdt arrangementer for startups, handelsbyen og borgerpanelet. Og så fik lab’et ny lab director i slutningen af året. Mød Mette Hjerrild Holm her. I november uddelte vi Danske RetailTech Partnerskabspris for første gang sammen med Danske Bank. Samarbejdet mellem Zliide og Moss Copenhagen blev de første vindere af prisen. Læs mere om det her.

Viden & Vin kunne holde fysiske arrangementer igen

Viden & Vin kunne igen afholdes fysisk. Seks fysiske arrangementer blev det til i år. Og det var tiltrængt ovenpå et langt stykke tid med online arrangementer. RetailTech Lab lagde hus til årets første arrangement under Forskningens Døgn. Derudover har interesserede borgere kunne besøge og høre om Bakken, Futurebox og GreenUp, Mølleåværket, og om Letbanen & de selvkørende LINC-busser. LIFE Campus sluttede året af med et fuldkommen udsolgt arrangement i det nye læringscenter for skolebørn.

DTU Masterclass

Science City Lyngby satte spot på partnerskabsmodeller mellem virksomheder og startups med to online masterclasses med henholdsvis Alfa Laval og Aquaporin, som præsenterede potentialerne ved at indgå partnerskaber, der rækker ud over ens virksomheds ressortområde. Læs mere.

Prisuddelinger

Science City Lyngby kunne igen i år uddele Guldæg-prisen i samarbejde med den Israelske Ambassade til en startup inden for IT, vinderen blev Taxhelper. Læs om eventet her. Science City Lyngbys Bæredygtighedspris blev uddelt for første gang, vinderen blev U/NORD. Læs nyheden.

Career Fair & International Citizen Day

Science City Lyngby inviterede for tredje gang internationale talenter på karrieremesse sammen med Copenhagen Capacity og partnere. Over 300 talenter havde ansøgt om at deltage i eventet, hvoraf 150 talenter blev udvalgt til at deltage. 50 af dem blev matchet med specifikke jobmuligheder og 1-1 samtaler med de 14 virksomheder og startups, som deltog på karrieremessen. Læs om dagen og se billeder her.

Tak for samarbejdet & velkommen til et nyt år

Til slut vil vi gerne sige tak til vores bestyrelse, til vores netværkstovholdere og til alle vores medlemmer og samarbejdspartnere, som alle har ydet en ekstra indsats i 2021 og bidraget til at videreudvikle vores unikke partnerskab.

Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med at skabe en Vidensby i verdensklasse.

Godt nytår!

Marianna & team

Læs alle Science City Lyngbys nyheder her.

Er du interesseret i at læse mere om Science City Lyngbys arrangementer sidste år, kan du downloade vores onepagers her.