Sparringscafé for iværksættere

Tilbage i starten af januar oplevede vi, at flere af vores selvstændige hernede i Sustainability Lab, syntes at tilværelsen som iværksætter var begyndt at blive lidt grå og ensom. For udover at være årets stilleste måned, så sad de alle på deres egne lukkede kontorer. Og når kunderne så ikke ligefrem står i kø og kalenderen er helt tom, så kan det hele godt blive lidt tungt.

Derfor tog vi en snak med vores lejere for at høre, hvor skoen gnavede og hvad vi kunne gøre for at hjælpe dem. Det blev til en masse gode idéer som vi løbende har testet af.

Delekontor med flexpladser

Først oprettede vi et delekontor med 4 flexpladser, hvor dem der havde brug for en mere kollegial og social arbejdsdag kunne sætte sig og arbejde. Det gav utroligt meget glæde blandt de deltagende, og det skabte grobund for nye idéer til, hvordan vi kunne skabe et endnu mere socialt og kollegialt hus for iværksætterne hernede.

Sparringscafé for iværksættere

En af idéerne var en ugentlig sparringscafé, hvor iværksætterne kunne diskutere de mest presserende udfordringer med hinanden i en struktureret og faciliteret form.

Ugen efter testede vi det nye koncept af og det gik faktisk så godt, at vi besluttede at holde fast i konceptet under navnet Coffee’n Coworking, der siden 1. februar er blevet afholdt:

Hver mandag fra 13-14 i Sustainability Lab.

Her mødes iværksættere på tværs af brancher sammen med Christoffer fra Science City Lyngby for at få sparring af hinanden på alt mellem himmel og jord.

Normalt plejer der at være 4-6 iværksættere til stede og selvom de har vidt forskellige baggrunde, spiller det virkelig godt. For alle har de iværksætteri til fælles og de udfordringer de står overfor, er derfor oftest de samme.

“Det er super fedt med diversiteten som giver mange gode og til tider alsidige løsningsforslag.

 

Normalt går man jo til en marketingkonsulent for at få sparring på ens marketingplan, men når man så pludselig diskuterer den med en biolog, så er det nogle helt andre – og langt mere innovative – inputs, man får”.

 

Christoffer Clausen – Community Manager
Science City Lyngby

Hvilke emner og udfordringer, der skal diskuteres, er helt op til de deltagende parter på dagen. Det kan være alt fra en utilfreds kunde, man ikke ved, hvordan man skal håndtere til en LinkedIn post som man har brug for noget feedback på eller noget helt tredje.

”Det har virkelig været værdifuldt at være med, føler jeg. Og så er det bare en virkelig sjov og kreativ proces, at nogen kommer med en udfordring som vi andre så kan komme med løsningsforslag til”

Julie-Charlotte Plovst
Indehaver og stifter af Arte Events

Sparringscaféen har nu kørt en god måneds tid, og der er i den grad interesse blandt lejerne i kontorfællesskabet for at køre videre med konceptet.

Mette Hjerrild Holm fra Retailarkitekten fortæller hertil ”At vide, at I andre også sidder på delekontoret og der er denne ugentlige mandagscafé gør, at jeg rent faktisk kommer ud af døren og herned. Og så er det jo bare meget sjovere at være selvstændig, når der er så meget god energi hernede”.

Ønsker du også at blive en del af vores spirende fællesskab?
Ring eller skriv til Christoffer