Viden & Vin besøgte Bakken

Viden & Vin bød i denne omgang knap 40 deltagere på vin og skæve historier i verdens ældste forlystelsespark.

Forventningsfulde deltagere til Viden & Vin kunne i går nyde et glas vin i Den Gamle Rutschebanes hemmelige have på Bakken.

Den Gamle Dame
Den Gamle Rutschebane er ubetinget forlystelsesparkens mest populære. “Den Gamle Dame” som rutschebanen bliver kaldt blandt medarbejdere stod færdig i maj 1932. Til at fortælle om rutschebanens historie og udvikling gennem årene havde vi besøg af driftsleder, Bjørn Banemann.

“Den Gamle Dames” bjælker bliver jævnligt skiftet ud – og der er derfor ikke meget tilbage af den originale bane. Der var heller ikke mange, der takkede nej, da driftsleder Bjørn tilbød at afslutte aftenen med en tur i den 852 meter lange rutchebane – på trods af dens mange år på bagen.

Morten Eisners vej til Pjerrot
Skuespiller Morten Eisner overtog i 2020 rollen som Pjerrot fra Kurt Flemming, som gik på pension efter 23 år på Bakken.

Morten Eisner er kommet på Bakken siden han blev født. Med Bakken-maler Ib Eisner som far og Bakken-maler Jeppe Eisner som storebror var Morten et naturligt valg, da der skulle findes en ny Pjerrot.

Pjerrot-figuren har mere end 400 år på bagen, og den hvide ildslugende karakter været fast inventar på Dyrehavsbakken i mere end 200 år, siden han i år 1800 kom til forlystelsesparken fra Italien med commedia dell’arte i skikkelse af Giuseppe Casorti.

Om Viden & Vin
Viden & Vin udspringer af Vidensbyens netværk for kommunikation. Idéen bag er at invitere borgere inden for hos Vidensbyens mange virksomheder og organisationer. Til Viden & Vin kan man den sidste uge i hver måned blive klogere på, hvad der gemmer sig bag murene i Lyngbys virksomheder og høre om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder.

Vil du gerne opdateres på Viden & Vin og andre aktiviteter fra Videnbyen? Så tilmeld dig Vidensbyens nyhedsbrev her på siden.