Er vi klar til datafællesskaber?

Spørger man panelet til dagens morgenmøde i DTU Skylab, er svaret JA.

Fredag den 15. oktober invitererede Science City Lyngby interesserede parter til morgenmøde om datafællesskaber.

Charlotte Mark, formand for Science City Lyngby bød velkommen.


Vi indledte morgenen med et videointerview med Margrethe Vestager om hvorfor det er vigtigt, at vi overvejer data som et fælleseje, og derved sikrer, at virksomheder, byer, uddannelsesinstitutioner og borgere får del i den værdiskabelse som digitalisering giver?

Se svarene fra Margrethe Vestager her.

Herefter præsenterede Stig Brinck, NIRAS hvad tankerne er bag ved det konkrete datafællesskab, hvordan fungerer det, og hvordan arbejder vi på at udvikle det til at blive et reelt aktiv for alle Science Citys medlemmer.

Den efterfølgende paneldebat mellem Fei Chen, Haldor Topsøe, Carolina Benjaminsen, Digital Lead, Henrik Madsen, DTU Compute, Ben Cahill, DTU Skylab, Kasper Graa Wulff, Lyngby-Taarbæk Kommune, Tan Tran, P-APP og Arní Laksafoss, Danske Shopping Centre drøftede perspektiverne i et datafællesskab, at det er afgørende at vi får data i spil til den grønne omstilling og ikke mindst at det haster! Der var vilje blandt alle paneldetagere til at gå videre i samarbejdet. Meget opløftende. Ben Cahill, DTU Skylab stod for en digital opsamling.

Se svarene her.