Masterclass Series II – Corporate-startup partnerskabs-modeller

Science City Lyngby sætter spot på partnerskabsmodeller mellem virksomheder og startups.

Water x Future Podcast by Aquaporin

I januar 2022 var vores adm. direktør, Marianna Lubanski gæst i Aquaporins podcast Water x Future. Hør Marianna og Aquaporins CIO Peter Holme Jensen tale om open innovation her:  What is open innovation?

Masterclass Series II
En række masterclasses for corporates og startups skal fremover sætte spot på potentialerne ved at indgå partnerskaber, der rækker ud over en virksomheds ressortområde.

Partnerskaber med stort potentiale
Science City Lyngby dækker geografisk set et område med rigtig mange startups og tech-virksomheder, der alle har brug for en eller anden for støtte undervejs i deres vækstrejse. Derfor findes der også et væld af tilbud til både startups og tech-virksomheder i samme område – fra blandt andet DTU Skylab, DTU Science Park og Futurebox-miljøet.

Men Science City Lyngby består også af en række store virksomheder, der gerne vil bidrage mere aktivt til økosystemet, og som i stigende grad leder efter modeller at gøre det på fra mindre forpligtende modeller til de mere forpligtende af slagsen. Derfor har vi sat os for at undersøge de forskellige former for partnerskabsmodeller der findes, dels for at eksponere frugtbare partnerskaber og dels for at inspirere til nye samarbejder og partnerskaber blandt Science City Lyngbys medlemsvirksomheder.

Masterclass Series II er en serie uafhængige online webinarer, som Science City Lyngby producerer i samarbejde med relevante aktører:


Masterclass Series II #1

Alfa Laval deler erfaringer med at åbne et startupmiljø i egne lokaler
‘Don’t go alone’ er mottoet hos industrivirksomheden Alfa Laval i Søborg, der har skabt et innovationshus i tomme lokaler. Til denne første masterclass kunne man høre, hvordan samarbejdet med starts-ups, lokalsamfund og vidensinstitutioner har sat gang i den bæredygtige innovation. Masterclassen blev arrangeret sammen med DTU SkylabDI – Dansk IndustriAlfa LavalGladsaxe Kommune og Gladsaxe Erhvervsby.

Se masterclass #1 med Alfa Laval her:

Masterclass Series II #2

Aquaporin Academy, Garage og Cowatech: Samarbejde med studerende, startups eller kunstnere? – det er ikke kun for store virksomheder!
Aquaporin er en højt specialiseret, forskningsbaseret vand-tech virksomhed, der producerer membraner til vandrensning. Virksomheden er gået fra at være en startup i 2005 til en scale-up, der i dag har ca. 70 ansatte i Danmark og Singapore. Siden begyndelsen har det været en del af virksomhedens DNA at samarbejde med andre fra NASA i Californien til DTU, studerende og andre typer af brancher fx kunstnere. Den anden masterclass i rækken bød på erfaringer med, hvordan man som lille virksomhed sagtens kan få udbytte af andres innovationskraft. Læs mere om Aquaporin Academy her.

Se masterclass #2 med Aquaporin her:

Se masterclass #2 med Cowatech her:

Se masterclass #2 med DTU Science Park her:

Se den fulde video her:

Om Masterclass Series II
Masterclass Series II er en række masterclasses for corporates og startups, som sætter spot på potentialerne ved at indgå partnerskaber, der rækker ud over én virksomheds ressortområde. Formålet er at belyse nogle af de gode eksempler vi allerede har i Science City Lyngby og vise, hvordan disse partnerskaber bidrager positivt til det samlede økosystem.