Vidensbyen byder internationale velkommen

Lyngby skal være en attraktiv hub for internationale

Efteråret har budt på tre vigtige begivenheder i Lyngby-Taarbæk Vidensby målrettet internationale studerende, specialister og spouses; International Citizen Day – en messe i København for internationale borgere i Greater Copenhagen, Lyngby Day – et velkomstarrangement for internationale studerende i Lyngby samt International Career Fair and Matchmaking Event – et stort karriereevent i Lyngby for internationale kandidater og lokale virksomheder. Alle tre arrangementer blev afholdt som det første af sin slags og blev taget meget vel imod af målgrupperne.

International Citizen Day
International Citizen Day i september i DGI Byen bød på information om alt fra boligjagt, jobsøgning, børnepasning og sprogklasser til etablering af et nyt netværk, socialt liv og fritidsaktiviteter i Greater Copenhagen. Lyngby-Taarbæk Kommune og Vidensbyen havde en fælles stand, hvor mange nye internationale borgere i Greater Copenhagen kom forbi og hørte mere om Lyngby som karriere – og bopælsdestination.

International Citizen Day, DGI Byen i København

Lyngby Day
Lyngby Day blev afholdt i slutningen af september og bød på skattejagt rundt i byen for nye internationale studerende på DTU og Cphbusiness. Målet var at skabe større kendskab hos de studerende til Lyngbys mange muligheder, der på sigt gør, at de forhåbentligt vil opholde sig i byen og benytte sig af byens mange tilbud. Flere virksomheder slog dørene op og inviterede indenfor, mens flere butikker bidrog med rabatter på mad og drikke.

Lyngby Day, Microsoft i Lyngby

International Career and Matchmaking Event
International Career and Matchmaking Event i slutningen af oktober havde fokus på at fastholde internationale talenter ved at få flere i job. Over 600 internationale talenter ansøgte om at være med til eventet, og 180 talenter blev udvalgt til at deltage og blive matchet med 12 spændende virksomheder med åbne jobpositioner indenfor ingeniør, IT og business administration.

International Career & Macthmaking Event, BMW Jan Nygaard i Lyngby

Baggrund
De tre begivenheder er forankret i Vidensbynetværket for Internationalisering, hvor omdrejningspunktet for netværkets arbejde er at gøre en aktiv indsats for at tiltrække og fastholde internationale studerende samt vidensarbejdere og deres familier til Lyngby.