Oh happy Lyngby Day

– Orienteringsløb, nye bekendtskaber og spændende virksomhedsbesøg trak studerende fra DTU og Cphbusiness ned i byen

Som et nyt initiativ i år afholdt Vidensbyen sammen med PF, DTU og Cphbusiness Lyngby Day fredag den 27. september. Et velkomstarrangement for internationale studerende, der er kommet til byen for at læse på enten DTU eller Cphbusiness.

Starten gik fra Lyngby Torv
Efter velkomsttaler på Lyngby Torv ved både borgmester Sofia Osmani, formand for Polyteknisk Forening Søren Kuhberg samt direktør for Lyngby-Taarbæk Vidensby Marianna Lubanski var de studerende i mindre grupper på et orienteringsløb rundt omkring i byen. Ved hjælp af kort og poster kom de forbi nogle af Lyngbys spændende historiske, kulturelle og praktiske steder, bl.a. Lyngby Kirke, Mølleåen, spillestedet Templet, biblioteket, cykelkælderen under Lyngby Station samt Jobcentret i Lyngby Storcenter.

Undervejs skulle de finde svarene på nogle specifikke spørgsmål om Lyngby, bl.a. “Hvor finder man information om kulturelle aktiviteter i Lyngby?”, “Hvordan låner man bøger på biblioteket?” og “Hvad har Mølleåen og Fæstningskanalen tidligere været benyttet til?” Svar der til sammen burde gøre dem en smule klogere på Lyngby.

Mange aktører i byen bakkede op
De studerende kom også et smut forbi Microsoft, COWI, Magasin og Lyngby Rådhus, hvor medarbejdere tog imod og fortalte om organisationen. Flere andre aktører bakkede også op om eventet og uddelte fribilletter til fodboldkampen mellem Lyngby BK og Hobro IK samme aften, gav rabatvouchers til Grød, Zætteberg Kaffe & Vin, Paradis og Stick’s & Sushi, mens at Cock’s & Cows inviterede alle deltagere på burgere med en særlig Lyngby Day deal.

På trods af, at dagen næsten regnede væk mødte flere studerende op og tog del i dagen, og flere deltagere har efterfølgende givet udtryk for, at de er blevet klogere på, hvad Lyngby har at byde på.

Baggrund
Lyngby Day er forankret i Vidensbynetværk for Internationalisering og afholdes som en del af Vidensbyens fokus på at fastholde internationale studerende og talenter.
Desuden indgår eventet som en del af Vidensbyens arbejde med at skabe forbindelser mellem campus og by, så byaktører gør det mere attraktivt for studerende at besøge byen, og at flere studerende får øjnene op for byens mange muligheder.