Ekspert i Innovation Districts besøger Vidensbyen

Julie Wagner, der i mere end 12 år har været senior forsker ved tænketanken Brookings Institution i Washington DC, besøger Lyngby og Vidensbyen i april.

Julie Wagner er sammen med Bruce Katz forfatter af bl.a. artiklen ’The Rise of Innovation Districts: A New Geography of Innovation in America’, og Wagner og Katz har som de første beskrevet, hvordan der udvikles Innovation Districts i USA – og nu også andre steder i verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovation Districts
I dag kendetegnes byer og områder i højere grad ved at have en profil og strategi for by- og erhvervsudviklingen. Ofte er denne profil og city-brand forankret af en eller flere vidensinstitutioner, som fx et universitet, hospital eller store forskningsbaserede virksomheder. I arbejdet med at skabe flere attraktive og erhvervsvenlige vidensmiljøer ses i dag en videreudvikling henimod Innovation Districts, hvor aktører inddrages og samarbejder fostres på tværs mellem førende vidensinstitutioner, virksomheder, startups, inkubationsmiljøer og acceleratorer på et fysisk kompakt område, forbundet med infrastruktur og tilbud af blandet anvendelse af boliger, kontor og detail – et såkaldt Innovation District. Denne form for byudvikling er således et udtryk for en ændring i placeringspræferencer af virksomheder og mennesker, og en nytænkning af sammenhængen mellem økonomisk udvikling, byudvikling og netværk på tværs af sektorer.

Vidensbyen som Innovation District
Gennem et målrettet og ambitiøst partnerskab har Vidensbyen siden stiftelsen i 2012 – og som det først sted i Danmark – skabt et stærkt grundlag for et universitetsnært erhvervs- og vækstcenter med DTU som ’driver’ i udviklingen af et Innovation District. Som en af de førende eksperter i denne form for urban udvikling besøger Julie Wagner nu Vidensbyen og tager pulsen på Lyngby som Innovation District. Wagner vil mødes med centrale aktører og deltager i forbindelse med Vidensbyens generalforsamling i en dialog om de byudviklingsmæssige og økonomiske potentialer i Vidensbyens Triple-Helix model.

Læs mere om Julie Wagner her.