Web-app beregner om dit hus har solcellepotentiale

Økonomisk potentiale i energirenovering

Sunmapper er en ny web-app, der har til formål at hjælpe boligejere med at vurdere om et solcelleanlæg er en god investering. Ved brug af data som skygger, sollys og solens energi, viser app’en nøjagtig hvor dit hus modtager mest sol og måler om solcellerne kan betale sig ud fra den forventede fortjeneste.

Solcelleberegneren er udviklet i Smart Vidensby samarbejdet, hvor man har nedsat en styregruppe med repræsentanter fra den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, Lyngby-Taarbæk Kommune og DTU. Hensigten er at samle data og udvikle nye værktøjer til smarte beregninger af bæredygtig byplanlægning. Initiativet skal fremhæve økonomien i bæredygtigt byggeri ved blandt andet at give boligejere indsigt i de økonomiske fordele ved solceller.

Lyngby-Taarbæk som testlaboratorium

Web-app’en er udviklet i et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og fem tidligere DTU-studerende, som nu kan kalde sig entreprenører med etableringen af virksomheden Picodat der står bag Sunmapper. I første omgang kan værktøjet kun anvendes i Lyngby-Taarbæk Kommune, der fungerer som testlaboratorium, men allerede senere på året kan resten af landet se frem til, at app’en vil dække hele Danmark.

”Lyngby-Taarbæk Kommune har været en super samarbejdspartner under hele forløbet, hvor de løbende har stillet viden og data til rådighed. Nu skal produktet så ud og leve, og her har vi fået mulighed for at benytte Lyngby-Taarbæk Kommune som testlaboratorium for at sikre den optimale brugeroplevelse. Og så forventer vi, at kunne brede sunmapper.dk ud til resten af Danmark i løbet af efteråret,” siger Lars Holtse Bonde, CEO, Picodat.

Picodat kæmper nu om at blive blandt de nominerede initiativer til året Nordisk Råds miljøpris.

Glæde i kommunen

“Jeg er rigtig glad for, at Lyngby-Taarbæk som en del af Vidensbyen bidrager med data og støtte til dette gode initiativ. Det er fantastisk at kunne støtte en gruppe så engagerede lokale entreprenører, og opfindelsen passer godt ind i Lyngby-Taarbæk Kommunes klimastrategi,” siger formand for for Teknik- og Miljøudvalget Mette Schmidt Olsen (K)

Læs mere om Smart Vidensby