Science Festival 2019 er skudt i gang

Stærke skole-virksomhedssamarbejder med fokus på naturvidenskab

Tirsdag den 19. marts blev Science Festival 2019 kickstartet, da repræsentanter fra 13 skoler og 12 virksomheder var samlet til speeddating i naturvidenskabens tegn. Kick-off arrangementet leder frem til at selve Science Festival i uge 39, hvor skoler og virksomheder samarbejder om at fremme nysgerrigheden for naturvidenskab blandt børn og unge i Lyngby-Taarbæk.

Stor interesse for samarbejder

Siden 2016 har virksomheder i Vidensbyen åbnet dørene for skoleelever under Science Festival og stillet skarpt på en lang række temaer som fx bæredygtighed, fysiologi, jordbundsundersøgelser, affaldshåndtering, vandrensning, solenergi, madspild, økonomi, robotteknologi mm.

Interessen for samarbejdet er stigende blandt Vidensbyens skoler og virksomheder, og både nye og ”garvede” virksomheder og skoler deltog ved dette års speeddating.

Bygherrerådgiveren Emcon har tidligere deltaget med stor succes, og arkitekt Lene Schaumburg udtaler: ”I Emcon synes vi, det er spændende at være med til at formidle koblingen mellem læringen i skolen og arbejde i virksomhederne, og hvordan man arbejder med kunder og samarbejdspartnere. Det håber vi, at vi kan være med til igennem dette forløb. Vi har været med en gang før, og det gik super godt, så vi ser frem til at være med.

Vidensbyens nyeste medlem Billums Privatskole deltog også og fik masser af inspiration med hjem efter mødet med de mange virksomheder. Naturfagslærer Thomas Brasen udtaler: ”Det har været super inspirerende og vi er helt blæst omkuld af alle de impulser og muligheder og virksomheder vi mødte. Så det har været helt fantastisk.”

Hvem deltager

Blandt virksomhederne deltager i år Lyngby Boldklub, LIFE, Haldor Topsøe, Geo, Emcon, DTU, Novozymes, Lyngby Storcenter, Danske Bank i Lyngby, Hotel Scandic Eremitage, Maskinmesterskolen i København og Aquaporin.

Blandt skolerne deltager Engelsborgsskolen, Fuglsansggårdsskolen, Hummeltofteskolen, Kongevejens Skole, Lindegårdsskolen, Lundtofte Skole, Trongårdsskolen, Taarbæk Skole, Virum Skole, Virum Gymnasium, Lyngby Gymnasium, Billums Privatskole og Sankt Knud Lavard Skole.