Innovation på skemaet

Sådan ser fremtidens bæredygtige hotel ud

Små bølgehuse på vandet med vindmøller på taget. Det var vinderbuddet på fremtidens bæredygtige hotel ved dette års ‘Vidensby Innovation Camp’. Og det var tre glade og overraskede elever fra Lyngby Gymnasium, der hver modtog et gavekort til en overnatning for deres nytænkende og anderledes idé.

Hvordan ser fremtidens bæredygtige hotel ud? Det skulle mere end 150 børn og unge fra grundskolerne og ungdomsuddannelserne i Lyngby-Taarbæk give deres bud på, da de var samlet til ’Vidensby Innovation Camp 2017’ på VUC Lyngby. Det var sjette gang, at innovationscampen løb af stablen, og i år blev opgaven stillet af Sinatur Hotel Frederiksdal.

Tænk ud af boksen
Ved campen var eleverne inddelt i grupper på fire. Det bedste bud fra hver skole gik videre til finalen, og der blev i stor stil tænkt ud af boksen. Idéerne spændte lige fra luksuriøs camping til madlavningskurser for den travle familie under hotelopholdet.

Et dommerpanel med blandt andre borgmester Sofia Osmani, direktør for Sinatur Hotel Frederiksdal Claus Nielsen, og rektor fra VUC Lyngby Anne G. Sørensen, skulle kåre den bedste idé. Og det blev Lyngby Gymnasium, der løb med sejren med deres bud på bølgehuse med vindmøller på taget, som skulle give kunderne i målgruppen 20-35 år en unik og anderledes hoteloplevelse – og samtidig være miljøvenligt og bæredygtigt.

De tre vindere Rose Fallahi, 17 år, Helene Marie Løndal Rasmussen, 18 år, og Lise Hertz Hansen, 18 år, udtaler, “Vi er så glade og stolte over, at vores idé blev valgt som den bedste. De andre grupper havde også nogle gode bud, så vi turde slet ikke drømme om, at vi ville vinde.” 

Dette års innovationscamp blev til i et samarbejde mellem Knord, H.C. Ørsted Gymnasiet, Virum Gymnasium, VUC Lyngby og Vidensbyen.

Vinderteamet fra Lyngby Gymnasium. Fra venstre Rose Fallahi, Helene Marie Løndal Rasmussen og Lise Hertz Hansen sammen med direktør for Sinatur Hotel Frederiksdal Claus Nielsen.