Vidensby Innovation Camp

Børn og unges innovationskompetencer

Baggrund

Iværksætteri og entreprenørskab spiller en afgørende rolle for vækst og dynamik i samfundet og for fortsat velstand og velfærd i fremtidens Danmark. Iværksætteri og entreprenørskab er således en af mulighederne for at løse de udfordringer, vores velfærdssamfund står over for de kommende år.

Derfor har Vidensbynetværket for Iværksætteri og Entrepreneurship udviklet ‘Vidensby Innovation Camp’. Fra idéen blev født i 2012 til det nuværende koncept har metoderne været under konstant udvikling for at sikre, at projektet er helt i front hvad angår børn og unges innovationskompetencer.

Vidensby Innovation Camp 2017 afholdes onsdag d. 1. november hos VUC Lyngby med deltagelse af elever fra alle ungdomsuddannelserne i Lyngby-Taarbæk og nogle af folkeskolerne. Opgaven stilles hvert år af et medlem af Vidensbyen, i år af Sinatur Hotel Frederiksdal under temaet ‘bæredygtighed’.

Formål

En af Vidensbyens målsætninger er at udvikle inkubationsmiljøer på alle skoler og uddannelsesinstitutioner med fokus på virksomhedssamarbejde. Vidensby Innovation Camp er her et vigtigt skridt på vejen, da campen er med til at skabe en innovationskæde, der går fra grundskolen over ungdomsuddannelserne til de videregående uddannelser med henblik på, at elever og studerende tilegner sig en innovativ og entreprenant tankegang.

Målgruppen er en lang række uddannelsesinstitutioner i Lyngby-Taarbæk: Grundskolens 9. og 10. klasser, Handelsskolen KNord, Lyngby Gymnasium, Virum Gymnasium, H. C. Ørsteds Gymnasiet og VUC.

Årets udfordringer

2017: Sinatur Hotel Frederiksdal ‘Bæredygtighed’
2016: Hotel Scandic Eremitage ‘Fremtidens hotel’
2015: Lyngby Boligselskab KAB ‘Fremtidens ungdomsbolig’
2014: Lyngby Storcenter og Lyngby Boldklub ‘Liv i Lyngby efter kl. 18’
2013: Dyrehavsbakken ‘Flere unge til Dyrehavsbakken’
2012: Lyngby-Taarbæk Kommune ‘Unge og ældreplejen’

Projektpartnere

Repræsentanter fra folkeskolerne | KNord | Virum Gymnasium | H. C. Ørsteds Gymnasiet | VUC Lyngby | Lyngby-Taarbæk Vidensby