Årets samarbejder under Science Festival

For sjette år i træk arrangerer Science City Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune Science Festival. I år er ti skole-virksomhedssamarbejder etableret.

Fire grundskoler, tre gymnasier og syv virksomheder. Det er deltagerne i årets Science Festival. En online speeddating og efterfølgende matchmaking har resulteret i ti nye skole-virksomhedssamarbejder.

Årets skole-virksomhedssamarbejder er følgende:

Lindegårdsskolen – Geo
Engelsborgskolen – KAB / Lyngby Boligselskab
Trongårdsskolen – Aquaporin
Trongårdsskolen – Lyngby-Taarbæk Kommune
Sankt Knud Lavard Skole – Aquaporin
Virum Gymnasium – Nationalmuseet
Lyngby Gymnasium – Haldor Topsøe
Lyngby Gymnasium – RetailTech Lab
H.C. Ørsted Gymnasium – Lyngby-Taarbæk Kommune
H.C. Ørsted Gymnasium – Aquaporin

Hos Science City Lyngby og Lyngby-Taarbæk Kommune, der står bag Science Festival, er der glæde over årets samarbejder, selvom det ikke er så mange som de to foregående år.

“På trods af at mange skoler og virksomheder er påvirkede på ressourcerne af corona-situationen, så er det alligevel lykkedes at etablere ti skole-virksomhedssamarbejder i år. Det er vi alt andet lige meget tilfredse med. Vi ser det som et udtryk for, at samarbejderne er vigtige for både skoler og virksomheder”, fortæller Marianna Lubanski, administrerende direktør i Science City Lyngby.

I samme omgang fortæller arrangørerne, at skoler i Lyngby-Taarbæk altid kan kontakte Science City Lyngbys sekretariat for at få hjælp til at etablere et skole-virksomhedssamarbejde.

Om Science Festival

Science Festival er skole-virksomhedssamarbejde. Science Festival arrangeres hvert år af Science City Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i området. Projektet er funderet i Vidensbynetværk for Skole, Uddannelser og Virksomheder.

Formålet er at fremme børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fags anvendelsesmuligheder. Vi ønsker at skabe engagerende og virkelighedsnære oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge samt lade skoler og virksomheder inspirere og udfordre hinanden. Læs mere om Science Festival på projektets hjemmeside.