Vidensbyen er med i Teknologipagten

Lyngby-Taarbæk Vidensby er blevet indmeldt i Teknologipagten, hvis formål er at styrke danskernes interesse for STEM (Science, Technology, Engineering, Math) og få flere til at uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job.

Med indmeldelsen i Teknologipagten vil Vidensby også være med til at dele erfaringer fra egne projekter, så succesfulde projekter kan udbredes og nye projekter udvikles. Som det første projekt deler Vidensbyen erfaringer med projektet ”Science Festival”, som et faciliteret forløb om skole-virksomhedssamarbejder. Science Festival giver børn og unge mulighed for at møde fagpersoner og stifte bekendtskab i virkelighedsnære problemstilling, som virksomhederne arbejder med.

”I Vidensbyen vil vi gerne støtte op om Teknologipagten. Vi er optaget af, at børn og unge bliver interesseret i STEM og introduceret til, hvordan naturvidenskab anvendes praksis. Det sker bl.a. i vores Science Festival. De erfaringer vi gør os, vil vi naturligvis gerne dele med andre kommuner, skoler og virksomheder”, udtaler Vidensbyens administrerende direktør, Marianna Lubanski.