Viden & Vin var på tidsrejse i Magasin

Foredragsrækken Viden & Vin sluttede året af i Magasin Lyngby til en aften fyldt med anekdoter fra stormagasinets 151-årige historie.

Året sidste Viden & Vin-arrangement blev afholdt den 28. november i Magasin Lyngby, hvor 60 nysgerrige borgere fik indblik i Magasins historie og fremtidige planer.

Trofaste kunder i butikken
Forretningschef Michael Dupont tog deltagerne med “bag om” stormagasinet og gik igennem Magasins mange nøgletal og informationer om butikken og dens kunder. Michael fortalte blandt andet at Magasin i Lyngby er den Magasin i Danmark med absolut færrest besøgende årligt – 2,2 millioner mennesker besøger stormagasinet. Til gengæld er kunderne i Lyngby trofaste besøgende – hele 36% af kunderne besøger Magasin én gang ugentligt. Desuden er kunderne ikke bange for at bruge penge, og de er faktisk Danmarks bedst betalende Magasin-kunder.

Any time, any place, anywhere
Selvom det går godt i butikken i Lyngby, så er det vigtigt at følge med tidens tendenser og den digitale udvikling. Magasin har blandt andet strategiske planer om, at man som kunde skal kunne handle any time, any place, anywhere. Desuden skal der skabes nye kundeoplevelser, hvor Magasin vil give kunderne lidt mere end de forventer. Smage og oplevelser. Fremtiden byder på færre sælgere og flere specialister til at skabe den tætte kontakt til kunden. De stræber efter at gøre det lidt bedre hele tiden. Og det må man sige at de gjorde i torsdags.

En tidsrejse gennem Magasins historie
Deltagerne fik også mulighed for at høre mere om Magasins historie, da Museumsinspektør på Magasin du Nord Museum, Britta Smits, fortalte om Magasins 151-årige historie. Deltagerne kom tæt på Magasin gennem historier om store begivenheder og anekdoter tilbage fra Theodor Wessel og Vett åbnede deres første forretning i Århus i 1868 og frem til i dag.

Magasin i Lyngby blev sat i en historisk kontekst, som også gav et nyt blik på byens samlede udvikling. Den allerførste Magasin-forretning lå for eksempel i Lyngby Hovedgade 46 – der hvor der i dag ligger en Røde Kors genbrugsbutik. Og i 1960 åbnede Magasin Lyngby, der hvor stormagasinet er placeret i dag. Flere af deltagerne bød livligt ind og bidrog med deres erindringer om Magasin gennem tiden.

Om Viden & Vin
Viden & Vin udspringer af Vidensbyens netværk for kommunikation. Ideen bag er at invitere borgere indenfor hos Vidensbyens mange virksomheder og organisationer. Til Viden & Vin kan man den sidste uge i hver måned blive klogere på, hvad der gemmer sig bag murene i Lyngbys virksomheder og høre om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder.

Vi er i fuld gang med planlægningen af Viden Vin-arrangementerne for 2020. Følg med her på siden eller tilmeld dig Vidensbyens nyhedsbrev for nyt om arrangementer.