Nyt medlem i Vidensbyen

Danish Confidence lærer internationale medarbejdere at tale dansk.

Bag Danish Confidence står Helle-Sofia Fabricius, som hjælper virksomheder med at optimere deres danskinvesteringer. Det gør hun ved at lære internationale medarbejdere at blive trygge ved det danske sprog – en investering der, ifølge Helle-Sofia, kan blive afgørende for om man føler sig godt tilpas i Danmark – sprogligt såvel som socialt.

Hvorfor har du valgt at blive medlem af Vidensbyen?
“Jeg kan se, at der er flere internationale virksomheder med i Vidensbyen. Danish Confidence kan bidrage med stor erfaring inden for skræddersyet danskundervisning på alle niveauer 1:1 og i små grupper. Jeg kender mine kursisters frustrationer og blokeringer i forbindelse med at lære dansk og dermed deres behov for støtte til motivation og selvtillid i deres dagligdag. Det ser jeg som noget, vi kan løfte sammen i Vidensbyen – derfor har jeg meldt mig ind.”

Hvad glæder du dig allermest til at få ud af samarbejdet?   
“Før jeg begyndte at undervise, arbejdede jeg 23 år inden for salg, marketing og HR for internationale virksomheder. Den viden trækker jeg på hver dag, når jeg støtter mine kursister i at lykkes med dansk og trives på deres job. Jeg glæder mig derfor rigtig meget til at dele min viden med internationale virksomheder og lære endnu mere om deres behov i danskfeltet gennem Vidensbyens netværk.” 

Om Danish Confidence
Dansk er et svært sprog at lære. Vi bruger mange vokallyde, og danskerne kan være svære at forstå. Det kan i værste fald få internationale medarbejdere til at give op og føle sig utilstrækkelige, og netop det vil Danish Confidence gerne komme til livs. Derfor tilbyder de skræddersyede undervisningsforløb 1:1 eller i små grupper, der bl.a. hjælper internationale medarbejdere med at mestre dansk udtale.

“Det gør jeg ved at gøre internationale medarbejdere mere trygge ved at tale og forstå dansk. Jeg tager hånd om den internationale medarbejders udfordringer med at kommunikere på dansk, så de føler sig så sikre og flydende, at de bliver i Danmark,” fortæller Helle-Sofia Fabricius.

International dansklærer og specialist i ‘confidence building’
Helle-Sofia Fabricius er uddannet sproglærer fra Frederiksberg seminarium. Hun har 7 års erfaring som underviser i dansk som fremmedsprog.

Gennem opgaver for blandt andet Novo Nordisk og Unity Technologies har Helle-Sofia hjulpet flere internationale medarbejdere med at føle sig mere sikre ved at udtrykke sig på dansk.

Det gør hun bl.a. ved hjælp af coachingteknikker, individuelt tilpassede målsætninger samt opfølgning og effektive teknikker til at mestre dansk udtale, tryk og intonation.

Du kan se mere om Danish Confidence i videoen her: