Guldæg-vinder vil revolutionere mejeriindustrien

Guldæg-konkurrencen kårede d. 25. august på DTU Skylab Danmarks næste iværksætter-guldæg. Årets finalister var sprogindlæringsplatformen Swap Language, der integrerer og fastholder udenlandsk arbejdskraft, FocalX.ai med automatiseret biloverdragelsesproces drevet af AI-teknologi der skal give dele- og leasingbilsaftaler mere gennemsigtighed og Planet Dairy, der vil revolutionere mejeriindustrien med mindre eller ingen brug af dyreproteiner.

Efter 30 minutters votering og tæt løb mellem finalisterne kom juryen frem til Planet Dairy som
årets vinder. Juryforkvinde Anette Nørgaard (Visma Dinero) begrundede valget med: ”Planet Dairys potentiale for skalering, nytænkning og fokus på et område, der kommer til at ruske op i markedet for fødevareproduktion og bæredygtighed.

Danske Iværksættere skal ud på den globale scene.
Det danske iværksættermiljø er i rivende udvikling. Økosystemet vokser, men mangler at række ud i det
internationale netværk, hvor adgangen til kapital og nye markeder ligger og venter. Guldæg-konkurrencen og dens partnere giver danske iværksættere muligheden for at vise sig frem på den internationale investorscene i Tel Aviv, hvor tilgangen til iværksætteri, bevågenheden og adgangen til kapital er i global skala.

Konkurrencen er bygget op omkring den internationale venture- og startup-festival ’DLD Tel Aviv Innovation Week’ i et samarbejde mellem den Israelske Ambassade i Danmark, Science City Lyngby, Det Danske Innovationscenter i Tel Aviv, Baylund, KEYSTONES og Visma Dinero med det formål at sætte fokus på talentmassen blandt de danske iværksættere, og give dem en international platform at folde sig ud på.

Det er vigtigt at vi I Danmark har initiativer som Guldæg, der kan være med til at accelerere de danske startups og deres vækstpotentiale. Det er afgørende at startups allerede tidligt i deres udvikling har et internationalt udsyn, og tænker skalering på det globale marked. Science City Lyngby støtter op om og har fokus på at skabe succesfulde vækstgeneratorer generelt og ønsker at bidrage til et stærkt økosystem og startup miljø lig det vi f.eks. kan opleve i Tel Aviv.“, udtaler direktør Marianna Lubanski.

Planet Dairy kan nu se frem til et ophold i iværksætterbyen Tel Aviv og blive en del af DLD Tel Aviv Innovation Week, i et af verdens førende internationale iværksættermiljøer.