Vidensby Innovation Camp 2014 blev en bragende succes

Hvordan skaber vi mere liv i Lyngby efter kl. 18? Sådan lød opgaven til dette års Innovation Camp, hvor 400 elever var samlet på Virum Gymnasium for at udvikle og præsentere en række gode og nyskabende idéer. Initiativet er udsprunget af Vidensbynetværket for Iværksætteri og Entrepreneurship.

Vidensby Innovation Camp blev afholdt for tredje år i træk, og som noget nyt blev campen udvidet med et intensivt eftermiddags- og aftenprogram for seks finalegrupper.

Lyngby Storcenter og Lyngby Boldklub var opgavestillere på projektet, og deres engagement var et tydeligt bevis på, hvordan der i Lyngby-Taarbæk eksisterer en unik kobling mellem uddannelsessektoren og erhvervslivet. Deres konkrete opgave, som var forankret i lokalområdet, lød på: hvordan skaber vi mere liv i Lyngby efter kl. 18?

Studerende fra Cphbusiness og DTU hjalp de mange elever med at kvalificere deres svar i et fagligt board, og dommerne engagerede sig alle meget og gav sig god tid til at fordybe sig og finde den rigtige vinder.

Vindergruppen blev en gruppe elever fra 9.a på Lundtofteskolen bestående af Nikolaj Mark Brix, Maja Østerlin, Hanin Thani og Rasmus Jul Schrøder. Deres idé lød på at udvikle en række ”Temanætter” hver måned på skiftende steder i byen med forskellige temaer henover året.

Finansiering

Tømmerhandler Fogs Fond og Aase og Ejnar Danielsens Fonden ydede hver et generøst bidrag på 25.000 kr.

Om Vidensby Innovation Camp

Vidensbynetværket for Iværksætteri og entrepreneurship afholder hvert år Vidensby Innovation Camp for elever og studerende fra 9. klasse og ungdomsuddannelserne i Lyngby-Taarbæk. Formålet er at skabe en innovationskæde, der går fra grundskolen over ungdomsuddannelserne til de videregående uddannelser med den hensigt, at elever og studerende tilegner sig en innovativ og entreprenant tankegang.