Vinderen af Bæredygtighedsprisen er fundet

U/NORD tog førertrøjen og vandt Bæredygtighedsprisen i et stærkt felt af grønne initiativer.

Science City Lyngbys Bæredygtighedspris blev uddelt for første gang i torsdags. Prisuddelingen foregik på Virum Gymnasium, hvor de fire nominerede hver pitchede deres grønne tiltag eller projekt for juryen og de fremmødte gæster.

Et kvalificeret grønt felt

Det var en yderst kvalificeret felt af grønne projekter, som var indstillet til prisen. Både Maersk Drilling, DTU Sommer Science, Microsoft og U/NORD havde gode bud på, hvordan de i stigende grad indtænker og implementerer grønne tiltag i deres virksomhed eller institution til læring for ansatte, studerende og omverden.

Det var derfor også en imponeret jury, der forud for prisuddelingen skulle finde en vinder. Samtlige projekter fik stor ros med på vejen for deres indsats i forhold til den grønne omstilling og for at gøre noget aktivt for at understøtte en lokal bæredygtig udvikling.

Første gang prisen uddeles

Det er første gang at prisen uddeles og målet med den er at sætte fokus på lokale initiativer og tiltag som understøtter denne grønne omstilling.

”Science City Lyngby har med denne pris ville vise både lokalt og nationalt at vores virksomheder er aktive i den grønne omstilling. Ved at etablere en Bæredygtighedspris håber vi ikke bare at kunne udpege en årlig vinder, mens også at kommunikere de mange gode tiltag, som man kan lære og lade sig inspirere af blandt vores medlemmer” fortæller Marianna Lubanski, direktør i Science City Lyngby.

Vinderen

U/NORD blevet årets vinder – og dermed vinder af den allerførste Bæredygtighedspris i Science City Lyngby. De fik prisen, fordi de i deres indstilling viste, at de tager bæredygtighed alvorligt på flere parametre. Deres tiltag om at blive UNESCO Verdensmålsskole styrker både skolernes eget aftryk samtidig med de uddanner studerende på tværs af studieretninger til en grøn bevidsthed.

Ifølge juryen scorer U/NORD højt på mange parametre, og er desuden rollemodel ikke bare for fremtidige generationer, men for andre virksomheder, der gerne vil sætte spot på en grønnere fremtid.

”Alle indstillede virksomheder leverede en indstilling, der bestemt er efterlevelsesværdigt på flere niveauer. Og alle har vist, at mange bække små gør en stor å, når det gælder bæredygtighed. Det, at disse virksomheder på denne måde arbejder med bæredygtighed, og har valgt at gøre sig umage med at lave en indstilling til denne pris, gør dem alle til vindere. I sidste ende faldt valget af en vinder på UNORD. UNORD har i deres indstilling bevist, at de tager den grønne omstilling alvorligt og indstiller sig på at blive mål og vejet i forhold til at imødekomme deres mål for forbedringer, ” fortæller Flemming Horn Nielsen, direktør i Lyngby-Taarbæk Forsyning og med i juryen og uddyber:

“U/NORD har i sin indsats spillet på 4 vigtige overordnede parametre:

  • Indsatsen på egen domicil, lige fra pasning af udendørsarealer til drift og vedligehold.
  • Påvirkning af underleverandørerne og de krav, der stilles til dem
  • En organisering af indsatsen, hvor fokus, opfølgning og videreudvikling forankres
  • Uddannelse og træning af ikke kun elever, men også ansatte i den tredobbelte bundlinje: miljø, social og økonomisk ansvarlighed

På denne måde sætter UNORD sit aftryk og indflydelse på en bred vifte af områder, hvor påvirkningen er tydelig, målbare og kan foregå med det gode eksempel for mange andre.

Stort tillykke til U/NORD med prisen!

Læs mere om Bæredygtighedsprisen her.