Science City Lyngbys Bæredygtighedspris

Bæredygtighedsprisen er et nyt initiativ under Science City Lyngby. Formålet med prisen er at blive klogere på og dele viden om, hvordan Vidensbyens medlemmer bidrager til den grønne omstilling.

Formål og målgruppe:
Science City Lyngbys Bæredygtighedspris er, som navnet antyder, en pris for vidensbyens medlemmer. Alle Vidensbyens medlemmer kan – og bør – deltage. Det er en status på den grønne omstilling i det grønne område. En måde at vise byens borgere og besøgende, hvordan byens virksomheder og institutioner bidrager til den grønne omstilling. Intet projekt eller tiltag er for stort eller småt, og alle Vidensbyens medlemmer inviteres derfor til at indsende deres bidrag til en mere bæredygtig måde at drive forretning eller institution på.

Vidensbyens medlemmer opfordres til at sende relevante projekter eller løsninger via en kort beskrivelse vedlagt billeder, der illustrerer projektet, til projektleder Marie Juul Madsen mjm@vidensby.dk . Bidrag vil blive samlet i et inspirationskatalog og en udnævnt jury vil blandt disse udpege en vinder til årets bæredygtighedspris.

Prisuddeling:
I forbindelse med Lyngby-Taarbæk Kommunes Bæredygtighedsfestival til september vil en jury udvælge den bedste løsning, der lever op til 3 kriterier: 1) deltagelse (mange aktører gør noget sammen), impact (effekt og skala) og 3) rollemodel (det gode eksempel som andre let kan kopiere eller lade sig inspirere af).

Prisen er profilering blandt Vidensbyens +80 medlemsvirksomheder samt en artikel i Det Grønne Område og omtale i Lyngby-Taarbæk Kommunens Erhvervsnyt. I forbindelse med Bæredygtighedsfestivalen afholdes prisuddeling, hvor der uddeles en gavekurv til de bedste løsninger inden for tre kategorier efterfulgt af kort tale fra jury og gæsteoplæg fra bæredygtighedsekspert.

Bæredygtighedsprisen er etableret i regi af Netværk for grøn omstilling.

Projektgruppen bag Bæredygtighedsprisen bestod i 2021 af:
Birgit Riedel Langvad, Virum Gymnasium
Claus Nielsen, Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference
Jakob Jespersen, Lyngby-Taarbæk Kommune
Jeanne Mia Lonstrup, Mærsk Drilling
Niels Uhrbrand, Uhrbrand Surface
Robert Jensen, Black

Juryen i 2021 bestod af:
Charlotte Algreen, Arkitekt MAA, forkvinde Lyngby-Taarbæk Kommunes Bæredygtighedsudvalg
Flemming Horn Nielsen, Adm. direktør, Lyngby-Taarbæk Forsyning
Kirsten Ramskov Galamba, Sektionsleder, DTU CAS
Sigurd Agersnap, Formand for Teknik- og miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune
Sofia Osmani, Borgmester, Lyngby-Taarbæk Kommune