RetailTech Lab har slået dørene op i Lyngby Storcenter

Vidensbyen kunne tirsdag den 16. juni langt om længe slå dørene op til Danmarks første testcenter for teknologi til detailhandlen.

Tirsdag slog RetailTech Lab for første gang dørene op i Lyngby Storcenter, hvor iværksættere, detailbranchen, studerende og ganske almindelige kunder sammen skal finde fremtidens løsninger i detailhandlen.

RetailTech Lab er et etableret af Vidensbyen med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. De kommende to år skal lab’et i Lyngby Storcenter finde og teste løsninger på de udfordringer, som branchen står over for. Det gør vi i samarbejde med iværksættere, detailhandlen, studerende og ikke mindst forbrugerne.

Detailbranchen har længe været presset af et øget onlinesalg. Højere digitale krav fra forbrugerne er bare én af de udfordringer, som lab’et gerne vil teste løsninger på.

»Vi skal bløde linjerne op mellem den klassiske butik og e-handlen, så der fremover ikke er det samme store skel mellem online og fysisk handel. Især coronakrisen har vist, at nye ideer er endnu mere velkomne,« siger Kim Hein, der er Lab Director i RetailTech Lab.

Charlotte Mark, Brian Mikkelsen og Tommy Ahlers klippede snoren
RetailTech Lab blev indviet af Charlotte Mark, adm. direktør i Microsoft Development Copenhagen og bestyrelsesformand i Vidensbyen, Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og Folketingsmedlem fra Venstre og iværksætter, Tommy Ahlers, som var begejstret for det nye initiativ:

“Der er flere grunde til, at jeg er begejstret for RetailTech Lab. Det bygger på samarbejde. Samarbejde mellem forskere, iværksættere og etablerede virksomheder. Noget af det smukke ved samarbejde er mødet. At man har nogle fysiske rammer, hvor man kan samarbejde og dele viden i et åbent og tillidsfuldt miljø. Her kan kunderne komme ind og shoppe og opleve ny teknologi. Det er for real. Og det er vigtigt. De byer, vi så under Corona-krisen, var spøgelsesagtige og uhyggelige. Digitalisering er smart, og det ene skal ikke udelukke det andet. Men vi skal samarbejde om at skabe nogle levende bymidter og få den digitale og fysiske verden til at spille sammen. Det kan I komme med bud på!” sagde Tommy Ahlers om det nye lab.Se Tommy Ahlers’ reaktion på åbningen af RetailTech Lab:

Tommy Ahlers’ reaktion på åbningen af RetailTech Lab

14 gode idéer til fremtidens butik
Flere iværksættere præsenterede deres fremtidige løsning til detailbranchen og flere etablerede virksomheder som ATEA, Delfi Technologies og NETS viste deres teknologiske løsninger frem.

Lab’et kunne blandt andet vise løsninger som:
– Et heatmap der registrerer store eller tætte forsamlinger fx i butikker.
– En kommerciel platform der samler al information om et produkt.
– Nye betalingsmetoder der bl.a. benytter ansigtsgenkendelse.
– Og meget, meget mere.

Besøg Fremtidens Butik i RetailTech Lab
I Fremtidens Butik vil Intersport over den næste måned sælge løbetøj og samtidig teste tre teknologier:

  • Zliide tester deres intelligente alarm, der også har inkorporeret en betalingsfunktion.
  • Zafari tester deres intelligent plombering af tøj, som forhindrer at kunder returnerer tøj, som de har haft på.
  • Delfi Technologies tester deres digitale prisskilte.

Mangler du løbetøj? Og vil du være med til at afprøve nye teknologier?
Så kig forbi RetailTech lab på 1.sal i Lyngby Storcenter. Der er åbent dagligt fra kl. 11.00-17.00.

Om RetailTech Lab
RetailTech Lab er et testcenter for teknologiske løsninger til detailhandlen. Det er et nyt mødested for iværksættere, detailhandel, studerende og ikke mindst for forbrugere. RetailTech Lab er muliggjort af Science City Lyngbys mere end 80 medlemsvirksomheder og institutioner, DTU, og Lyngby-Taarbæk Kommune. Projektet er understøttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.