RetailTech Lab – Fremtidens butik

Følg med i udviklingen af RetailTech Lab

17. marts 2020: Åbning af RetailTech Lab udskydes
Den officielle åbning af RetailTech Lab torsdag den 2. april aflyses på grund af smittefare for covid-19/coronavirus. Vi arbejder på højtryk på at få en ny dato i kalenderen. Stay tuned!

12. marts 2020: Fremtidens butik er på vej!
Fremtidens butik er på vej i Lyngby Storcenter. RetailTech Lab tager nemlig form i disse dage, hvor Vidensbyen og RetailTech Labs Lab Director er i fuld gang med at indrette labbet, der skal danne ramme om udviklingen af tech-løsninger til detailbranchen.

15. januar 2020: Startskud for RetailTech Lab
I går mødtes partnergruppen bag Danmarks første ’RetailTech Lab’ for at kickstarte arbejdet med at etablere et nationalt testlab og økosystem med fokus på detailhandlen, iværksætteri og uddannelse.

Labbet vil bl.a. arbejde med spørgsmål som:
Hvordan ser fremtidens detailhandel ud? Hvilke kompetencer skal fremtidens arbejdskraft have i branchen? Hvordan får vi bedre integration mellem de fysiske butikker og online oplevelsen? Hvordan skaber vi et tæt samarbejde mellem innovatører og detailbranchen? Hvordan skaber vi levende handelsbyer?

Om RetailTech Lab
Dansk detailhandel halter bagud i digitaliseringen. Samtidig mangler iværksættere med en god idé til branchen en testplatform, der understøttes af forskere, uddannelses- og vidensinstitutioner. Derfor etableres nu et nationalt RetailTech Lab i Lyngby Storcenter centralt i Lyngby i et samarbejde med stærke lokale og nationale partnere. Målet er at øge anvendelsen af ny teknologi i branchen og samtidig hjælpe danske iværksættere på vej. Iværksættere med en god idé til branchen fra intelligente alarmer til virtuelle prøverum eller nye betalings- og leveringsløsninger får nu et levende laboratorium at teste i. Projektet er et toårigt udviklingsprojekt støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

RetailTech Lab i Lyngby skal være en national sandkasse og et udstillingsvindue, hvor vi kan inddrage borgere og besøgende i test i tæt samarbejde med forskere, studerende og iværksættere. Vi glæder os til rulle labbet ud i byen og invitere interesserede fra hele landet med ombord.

’Vi skal give iværksættere og forskere de bedste muligheder for at teste og udvikle teknologier til detailbranchen, så detailhandlen i Danmark kan komme med på digitaliseringsbølgen, og være med til at definere fremtidens detailhandel.

Det er et win-win for alle parter.

Direktør Marianna Lubanski, Lyngby-Taarbæk Vidensby


Partnere & samarbejdspartnere i projektet er:

Lignende projekter

Gå på opdagelse i flere af Vidensbyens projekter med samme fokusområder.