400 elever tog udfordringen op

Hvordan kan Bakken tiltrække unge mellem 16-25 år og sikre sin markedsposition som det sjoveste sted at hænge ud? Sådan lød den opgave, som 400 spændte og engagerede elever fra Lyngby-Taarbæks skoler kastede sig over ved årets Vidensby Innovation Camp.

For andet år i træk mødtes elever fra 9. klasse og ungdomsuddannelserne i Lyngby-Taarbæk til en anderledes skoledag i innovationens tegn. Eleverne skulle med vejledning fra studerende fra DTU og Cphbusiness i fællesskab skabe kreative løsninger på årets udfordring og lære at arbejde innovativt.

Hvert år bliver eleverne stillet overfor en konkret opgave, som er forankret i lokalområdet. Stine Walsh, der er kommunikations- og marketingchef for Dyrehavsbakken, ser flere fordele ved at bidrage ved årets Innovation Camp:

“Vi støtter op om Vidensby Innovation Camp og bidrager med en case til eleverne, fordi vi synes, det er vigtigt at lære eleverne, hvad innovation og iværksætteri betyder både for os som virksomheder, men også for vores by. Og så tror og håber jeg på, at de unge elever har nogle spændende løsninger, som vi ikke har tænkt på, fordi de selv er en del af målgruppen og tænker på en anden og friere måde, end os. Det er en win-win situation, kan du sige”, siger Stine Walsh, kommunikations- og marketingchef, Dyrehavsbakken

Innovativ ungdom

I løbet af dagen arbejdede eleverne sig gennem de forskellige faser af konceptudviklingen, fra idé til færdigt produkt. De færdige koncepter blev præsenteret for et dommerpanel, som kårede årets vindere. Førstepladsen gik til et lounge-koncept for unge, mens andenpladsen gik til en app for Dyrehaven med særlige rabatter til Bakken. Begge vinderhold kunne foruden æren glæde sig over turbånd til Bakken samt pizza og sodavand.

Adm. direktør i Lyngby-Taarbæk Vidensby Caroline Arends sad med i dommerpanelet, og var meget imponeret over de unges kreative løsningsforslag: “Jeg er meget imponeret over den måde, de gik til opgaven på og ikke mindst over de løsningsforslag, der kom ud af det. Der er ingen tvivl om, at vi har nogle fremtidige iværksættere iblandt os, og jeg er sikker på, at de unge vil kunne drage nytte af det, de har lært i deres fremtidige arbejdsliv.”