Valuer blev årets Guldæg

Den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg i Vidensbyen blev uddelt hos DTU Skylab i denne uge. Tre meget forskellige startups pitchede, og det blev matchmaking-platformen Valuer, der løb med billetterne til Israel.

For andet år i træk skulle dette års Guldæg udklækkes hos DTU Skylab. Det er syvende Guldæg-konkurrencen afholdes, og i år pitchede tre meget forskellige startups for den erfarne jury: De tre finalister Motes, ChefMade og Valuer.

Efter votering i juryen kunne sidstnævnte lade sig kåre som årets Guldæg og indkassere præmien, som er en tur til Israel, der giver en unik mulighed for at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle forretningen i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.

Valuer er en matchmaking-platform, der giver store virksomheder mulighed for at identificere relevante startups, der kan accelerere innovationskraften i virksomheden. På halvandet år har det udviklet sig til en intelligent platform og en millionomsætning fra virksomhedens 25 storkunder. Baseret på data fra flere tusinde startups har Valuer trænet deres algoritmer til at identificere startups på tværs af flere industrier. Startups der vel at mærke ville være fløjet under de store virksomheders radar.

Valuer har opbygget et netværk af ’startup-agenter’, der registrerer data om startups i Valuers algoritme. Det er et netværk, der strækker sig langt ud over landets grænser, og nu skal stifter-stammen, der udover Dennis Poulsen består af Daniel Laursen og Rene Giese, altså forsøge at udvide det netværk til Israel.

“Det er en vigtig milepæl for os, da vi fortsætter med at indfri Valuer-platformens fulde potentiale. Turen til Tel Aviv hjælper os med at entrere et nyt marked, der repræsenterer en af de sundeste iværksætterkulturer i verden. Og da israelitterne også arbejder om søndagen, får vi hele seks dage om ugen til at sælge vores produkt,” siger Dennis Poulsen med et glimt i øjet.

Du kan se Valuers to-minutters præsentation her.
Det var tre meget forskellige finalister, der var oppe mod hinanden i finalen. Læs mere om finalisterne her.

Bag konkurrencen står den Israelske Ambassade i Danmark, Lyngby-Taarbæk Vidensby, Innovation Center Danmark, Seier Capital, Keystones og Techsavvy Media. Guldæg, har siden 2012 udklækket flere succesfulde virksomheder. Heriblandt Donkey Republic, der netop har landet stor investering fra Nordic Eye, Aarhus-startuppet Gaest, der er solgt til AirBnb og Neurescue, der er banebrydende medtech og som har modtaget 13 millioner kroner af EU til at accelerere deres forskning og udvikling af en hjertestarter.

Konkurrencen er en unik mulighed for startups på seed-stadiet til at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle deres forretning i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.