Ny forskningsbygning modtager Bæredygtighedspris 2023

DTU Climate Challenge Lab vandt årets bæredygtighedspris

Science City Lyngbys Bæredygtighedspris blev for tredje gang uddelt den 29. januar til konferencen ‘AI i Sunhed, Data & Klima’ hos dette års værter Johannes Fog A/S & Cphbusiness.

Tre nominerede virksomheder og organisationer var med i slutfeltet, men det blev DTU Climate Challenge Lab der løb med titlen. 

Årets vinder har både haft fokus på bæredygtighed i hele byggefasen og indtænkt det både i selve byggeriet og husets kommende arbejde, som gerne skulle komme hele kloden til gode. Man har været sit ansvar bevidst, og valgt at træffe de klimavenlige beslutninger, og står tilbage med et eksempel på fremtidens byggeri.

Formanden for Lyngby-Taarbæks bæredygtighedsudvalg, Gitte Kjær-Westermann overbragte med disse ord årets bæredygtighedspris til DTU v. campusdirektør Anders B. Møller og bygherrechef Ben Kahn for byggeriet “Climate Challenge Laboratory”.

DTU ønsker med huset at skabe et unikt forskningsmiljø i verdensklasse i en arkitektur, der understøtter innovation, bæredygtighed og samarbejder på tværs af discipliner, udveksling af viden og møder mellem mennesker. Bygningen er med sine syvetager et af Danmarks højeste træbyggerier og forventes at engagere mennesker i den grønne omstilling på flere planer, både lokalt og globalt.

Du kan læse mere om udviklingen af DTU Campus her. 
Illustration: CAS


Juryen bestod i år af borgmester Sofia Osmani fra Lyngby-Taarbæk Kommune, formand for bæredygtighedsudvalget Gitte Kjær-Westermann fra Lyngby-Taarbæk Kommune, arkitekt Charlotte Algreen, direktør Flemming Horn fra Lyngby-Taarbæk Forsyning og sektionsleder Kirsten Galamba fra DTU.

Det er 3.  gang at bæredygtighedsprisen uddeles og målet med den er at sætte fokus på lokale initiativer og tiltag som understøtter denne grønne omstilling.
Læs mere om Bæredygtighedsprisen her.