Fascinerede Science Girls hos Novonesis

Til det sidste virksomhedsbesøg inden sommerferien fik vores Science Girls et spændende indblik i den virkelige verden som laborant og biotech-forsker hos én af vores partnere i projektet, Novonesis.
Pigerne blev iført kitler og sikkerhedsbriller så de kunne undersøge rødbedesafts påvirkning af enzymer.

Der var fuld koncentration omkring forsøget, og pigerne blev hurtigt hjemmevante i forsøgsrammerne med sparring fra rollemodellerne.

Rollemodellerne delte deres personlige historier
En af de mest inspirerende øjeblikke kom fra rollemodel og laborantpraktikant Alma Borregaard, der delte sin personlige rejse fra 12 år som filmklipper i medieverdenen til laborantpraktikant hos Novonesis. Hun er gået fra at klippe i film til nu at klippe i enzymer for at forbedre fødevarer, vaskemidler og meget mere.

– For mig var det enormt vigtigt at møde pigerne og sammen skabe et trygt rum med åbenhed og ærlighed omkring vores usikkerheder, tanker om selvværd og troen på egne evner inden for det videnskabelige felt. At få muligheden for at være det positive forbillede, jeg selv ikke havde da jeg voksede op, var en fantastisk og givende oplevelse for mig. At se gnisten i deres øjne er svært at glemme! Desuden var det en glæde at møde de passionerede ildsjæle bag arrangementet. Det gav mig håb og bekræftede, at der er vigtigt arbejde, der skal gøres – og at det faktisk bliver gjort! Sådan!, sagde Alma Borregaard, laborantpraktikant i Novonesis.

Det er helt centralt for Novonesis, at de medarbejdere, som deltager i besøget, fortæller åbent om de forhindringer, som de selv har oplevet, så de unge hører, at man ikke skal at være en bestemt type for at få et fedt arbejdsliv indenfor STEM-området.

Catrine Jakobsen, projektassistent for Novonesis’ Inspire program, fremhæver også den store betydning virksomhedsbesøget har for de ansatte:

– I Novonesis interagerer vi med skoleelever over hele verden, dels for at fortælle om vores biologiske løsninger, men også for at sprede viden om studie- og karrieremuligheder indenfor STEM. Hemmeligheden er også, at vi selv bliver meget inspirerede af at møde de nysgerrige unge mennesker, og føler os meget beærede over at få muligheden for at lære fra os. Vi tror på, at vi kan hjælpe med at nedbryde fordomme og andre barrierer når eleverne møder os, som, med dyb passion, fortæller og viser hvordan vi arbejder på at gøre verden til et bedre sted med biologi.

Pigerne er klar til flere science aktiviteter i august
Pigerne gik på sommerferie med stor motivation for naturvidenskabelige oplevelser med Science Girls klubben, som fortsætter igen til august. Programmet er fyldt med alt fra AI og kodning til bæredygtige tiltag i produktion af maling og brugen af matemarik i kommunalvalg, skønhedsidealer og ernæringsanbefalinger.

– Vi glæder os til at høste de gode erfaringer med rollemodeller og utraditionelle læringsmiljøer, som vi så hos Novonesis med vores partnerkreds i Science Girls projektet, når vi fortsætter vores konceptudvikling af projektet i efteråret.

Hvis du har lyst til at bidrage til den videre udvikling, er du meget velkommen til at kontakte os i Science City Lyngby:

Projektleder, Tanja Benzon Monk. mobil 22149012 og mail tbm@vidensby.dk

Adm. direktør, Anéh Christina Hajdu, mobil: 2122 2692 og mail: ach@vidensby.dk

Som partner bliver du del af et fællesskab med virksomhederne: COWI,  Topsoe,  Hempel A/S,  Microsoft,  Lyngby-Taarbæk Forsyning,  Novonesis,  NCC