Vidensbyen som universitetsby

Nye projekter i støbeskeen

Vidensbyen har fra sin spæde start arbejdet tæt sammen med alle uddannelsesinstitutionerne i Lyngby om den gode studie- og universitetsby. Studenterorganisationen Polyteknisk Forening på DTU (PF) er en af de helt centrale samarbejdspartnere, hvor projekter som ‘Biketown Showdown’ og ‘Boligdating’ har set dagens lys. Nu sættes der yderligere skub i samarbejdet.

Formand for PF, Mette Bybjerg Brock udtaler: ”Biketown Showdown er vi selvfølgelig rigtigt glade for at være en del af, da det giver studerende en ny cykel og en transportmulighed for et meget lavt beløb. Også Boligdating, som skal få flere værelsesudlejere til at afhjælpe en studerende i bolignød, er vi med i. Det giver god mening, at vi hjælper hinanden med at løfte nogle af de udfordringer, vi studerende typisk møder ved studiestarten.”

Læs: De studerende er vilde med cykelmarked og Boligjagten går ind på flere udlejere

Af projekter i støbeskeen for samarbejdet mellem PF og Vidensbyen er en synlig markering af studiestarten, både forår og efterår, og et styrket samarbejde med Lyngbys virksomheder. Det kan fx være i form af nye events, som tiltrækker både danske og internationale studerende i Lyngby – både for at synliggøre bymidten med alle dens tilbud og for at skabe nye mødesteder for studerende.

Caroline Arends, direktør i Vidensbyen, tilføjer: “En central målsætning i Vidensbyens vision er at udvikle Lyngby til en blomstrende studie- og universitetsby. Det skal kunne mærkes, at der er mere end 15.000 unge, der studerer på DTU eller på en af de mange andre uddannelsesinstitutioner i byen. Samarbejdet mellem PF og Vidensbyen skal udvikles yderligere, og der er et stort potentiale. Gennem flere år har PF bl.a. engageret sig i Vidensbynetværkene for Byudvikling og Handel samt Internationalisering, og for nylig er en PF repræsentant også indtrådt i Vidensbynetværk for Kommunikation .” 

Læs: Markering af studiestart

Et konkret resultat af samarbejdet mellem de mange aktører i Vidensbyen er en spændende og visionær samarbejdsaftale mellem PF og Danske Bank. Det tætte samarbejde har blandt andet ført til en række afholdte og kommende fællesarrangementer, både inden for iværksætteri, studieøkonomi og boligkøb samt styrket kontakten mellem DTU’s ingeniørstuderende og erhvervslivet.

Læs: Pressemeddelelse om samarbejdet mellem Danske Bank og PF