Science Festival 2022 – små udpluk fra årets samarbejder

Skoler og virksomheder er blevet matchet til årets festival, og arbejdet med at få årets Science Festival-forløb og cases på plads er i gang.

I løbet af foråret blev skoler og virksomheder matchet i årets Science Festival og 16 skole-virksomhedssamarbejder blev etableret. Skoler og virksomheder har siden da skulle tage kontakt til hinanden og stå for at få et spændende besøg eller forløb tilrettelagt til afholdelse i efteråret.
På denne side vil vi forsøge at udfolde nogle af årets samarbejder, temaer, indhold og form, for på den måde at kunne inspirere flere til at gå i gang med skole-virksomhedssamarbejder.

Årets samarbejder i Science Festival (opdateres løbende):

1. Topsoe og Lyngby Gymnasium (UNord):
Eleverne i klasserne 2x og 2z på Lyngby Gymnasium skal i det kommende skoleår arbejde med FNs verdensmål nr. 2: ”Stop sult”.

Ammoniaksyntesen, som Topsoe arbejder med, er et helt centralt værktøj for at opnå dette mål, da ammoniak bruges til fremstilling af kunstgødning, og kunstgødning brødføder lidt over halvdelen af jordens befolkning.

Vi er så privilegerede i Lyngby at have virksomheden Topsoe, som designer katalysatorer og ammoniakfabrikker, og Lyngby Gymnasium er derfor meget begejstrede for, at et samarbejde med Topsøe er kommet i stand. Eleverne skal lave case-baserede opgaver fra Topsoe og vil få en mere virkelighedsnær undervisning.

Lyngby Gymnasium har desuden valgt at koble faget engelsk til forløbet, så projektet også får en mere tværfaglig og humanistisk vinkel.

Samarbejdet vil have kick-off i september og afsluttes med en konference og poster session i januar 2023.

2. Nationalmuseet og Virum Gymnasiun
3. Lyngby Boldklub og Kongevejens Skole
4. Lyngby Boldklub og Lundtofte Skole
5. Lyngby Boldklub og Trongårdsskolen
6. Windspace og Virum Gymnasium
7. Windspace og Cphbusiness
8. City Logistic og Lyngby Friskole
9. GEO og Taarbæk Skole
10. GEO og Sankt Knud Lavard Skole
11. Aquaporin og Virum Gymnasium
12. Microsoft og Lyngby Gymnasium
13. Lyngby-Taarbæk Kommune og Fuglsanggårdsskolen
14. Lyngby-Taarbæk Kommune og Billums Privatskole
15. Lyngby-Taarbæk Kommune og Taarbæk Skole
16. Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby Friskole

Om Science Festival
Science Festival er skole-virksomhedssamarbejde. Science Festival arrangeres hvert år af Science City Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i området. Projektet er funderet i Netværk for Skole, Uddannelser og Virksomheder.

Formålet er at fremme børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fags anvendelsesmuligheder. Vi ønsker at skabe engagerende og virkelighedsnære oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge samt lade skoler og virksomheder inspirere og udfordre hinanden. Læs mere om Science Festival på projektsiden.