Guldæg

Iværksætterkonkurrence for lovende startups

Vidensbyen arbejder målrettet for at udvikle Lyngby-Taarbæk til et regionalt omdrejningspunkt for innovation med succesfulde iværksættere og vækstgeneratorer, ligesom der er fokus på en tidlig identifikation af særlige innovationstalenter.

For andet år i træk skal danske IT-iværksætter kæmpe om pris i Vidensbyen hos DTU Skylab i forbindelse med den dansk-israelske iværksætterkonkurrence Guldæg, der siden 2014 har udklækket flere succesfulde virksomheder. Konkurrencen er en unik mulighed for startups på seed-stadiet til at få sparring fra skarpe erhvervsfolk og udvikle deres forretning i centrum af den israelske innovationshøjborg i Tel-Aviv.

Vinderen kåres d. 11. juni ved en finale med efterfølgende netværksreception. Tilmeld dig her. 

Baggrund – Iværksættere skal turde tænke globalt

Mange historier om det danske iværksættermiljø fokuserer på de lokale rammevilkår for iværksættere, nationale vækstprognoser, bureaukrati og nødvendigheden af skabertrang i Danmark. De fokuserer sjældent på de muligheder for den danske iværksætterscene, der ligger inden for rækkevidde, hvis man som iværksætter fra starten tør træde ud, eller tænke sig selv ind på den internationale scene. Man skal altid tænke sit projekt ind i en international sammenhæng, også hvis man vil have succes i Danmark. Guldæg-konkurrencen er en unik mulighed for iværksættere, der ønsker at  vise sig frem på den internationale scene, hvor tilgangen til entreprenørskab og adgangen til kapital er en anden.

Formål

Konkurrencen er bygget op omkring den internationale venture- og startup-festival ’DLD Tel Aviv Innovation Week’ i et samarbejde med  Israel Ambassade, Det Danske Innovationscenter i Tel Aviv, TechSavvy Media, Seier Capital og Keystones, med det formål at sætte fokus på talentmassen blandt danske iværksættere, og give dem en international platform at udfolde sig på.

Den vindende iværksætteridé, kan se frem til et ophold i iværksætterbyen Tel Aviv og blive en del af DLD Tel Aviv Innovation Week, venture- og startup-festivalen i et af verdens førende iværksættermiljøer. Vinderen får skræddersyet et program i samarbejde med Det Danske Innovationscenter og skal netværke med potentielle samarbejdspartnere, investorer samt andre iværksættere.

Professionel  jury sidder klar

IT-iværksættere fra hele landet opfordres til at melde sig til konkurrencen via hjemmesiden www.guldæg.dk senest d. 30. april, hvorefter en jury nominerer de tre mest lovende projekter til finalen d. 11. juni.
Finaledagen for de 3 nominerede indebærer en halv time foran dette års skarpe jury, bestående af tunge erhvervsfolk og erfarne iværksætterprofiler som Lars Seier Christensen, Morten Wagner, Anette Nørgaard, Sussi Bianco, Morten Strunge og Keystones der er medlem af Vidensbyen.

Vidensbyen som regional iværksætter-destination og ‘driver’ for innovation

Foruden Guldæg findes der mange andre projekter, tiltag og events som året rundt støtter op om at fremme udviklingen af innovation og iværksætteri i Lyngby-Taarbæk Vidensby.
Nedenfor et kort overblik.

Aktiviteter og events:

Inkubatorer og acceleratorer:

Services

Læs også mere om VBN for iværksætteri og entreprenuership her.