LYNGBY DAY – en god start på livet i Lyngby

Lyngby Day bød på talks, samtaler og smil, og gav byens internationale tilflyttere en god velkomst og start på deres nye tilværelse i Danmark.

400 internationale borgere havde skrevet sig op til den første udgave af LYNGBY DAY for at blive klogere på mulighederne i samfundet. 20 foreninger og organisationer indenfor kunst, kultur og sport havde taget opstilling på dagen og bød alle deltagerne velkommen. Samtalerne var mange og muntre, og gav de internationale et godt indblik i foreningsdanmark.

“Feeling welcomed”

På Lyngby Day havde deltagerne mulighed for at blive orienteret om og inviteret ind i de mange fællesskaber, der findes både lokalt og nationalt. Derudover var der også stor interesse om emner som dansk kultur og karriere i Danmark, som hhv. Kathy Borys Siddiqui og Arnaud Quéré kunne fortælle meget mere om i deres talks.

Sidste år viste den årlige Expat Insider-undersøgelse fra Internations, som er et globalt netværk for personer bosat i udlandet, at Danmark var det land i verden, hvor udlændinge finder det sværest at blive venner med de indfødte. Det oplevede 66 procent, mens der i de øvrige 59 lande repræsenteret i undersøgelsen gennemsnitligt var 33 procent af de adspurgte, som havde svært ved at finde venner blandt de lokale.

En efterfølgende survey viser stor tilfredshed med arrangementet, hvor alle svarer, at de ville anbefale det til deres venner og kolleger.

Arrangementet var et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk KommuneDTUFrivilligcentretJobcentret og Stadsbiblioteket, og en del af den landsdækkende “Welcome September“-kampagne målrettet landets internationale medborgere.