Hvad er Science Collabs?

Projektet Hvad er Science Collabs? Tidligere forløb Partnere & partnerskab

 

Hvad er Science Collabs?

Science Collabs er et skole-virksomhedssamarbejde, som arrangeres hvert år af Science City Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune samt lokale grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder. Formålet er at fremme børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fags anvendelsesmuligheder. Vi ønsker at skabe engagerende og virkelighedsnære oplevelser for børn og unge samt lade skoler og virksomheder inspirere og udfordre hinanden.

Hvordan gør vi?

Organisering af Science Collabs er et faciliteret forløb, hvor de deltagende skoler og virksomheder føres igennem en “speeddating”, hvorefter de matches efter egne præferencer. Formålet med speeddatingen er netværk og vidensdeling mellem skolerne og virksomhederne med henblik på at afklare forventningerne til et skole-virksomhedssamarbejde. Når en skole og en virksomhed er blevet matchet udvikler de sammen et forløb for de respektive elevgrupper. Det betyder, at alle parter tager ejerskab for samarbejdet og har en aktiv del i at gøre Science Collabs til en succes.
Når en aftale om udvikling af forløb er lavet, registrerer lærere og virksomhederne forløbet til os i Science City Lyngby, som har den overordnede tråd i de forskellige forløb.