Ram rigtigt med pretotyping

Konference om pretotyping & Vidensby Innovationscamp 2017

Som optakt til ’Vidensby Innovation Camp 2017’, satte konferencen “Ram Rigtigt med Pretotyping” d. 10. oktober skarpt fokus på, hvordan det moderne menneske kan blive bedre til at komme fra idé til handling. 

Innovation er på dagsordenen i både virksomheder og på uddannelsesinstitutioner i Lyngby-Taarbæk. Derfor har Vidensbynetværk for Iværksætteri og Entrepreneurship her i efteråret taget initiativ til en konference og en camp. Og “fejl er vejen frem”. Det var budskabet, da ekspert og CEO i pree.to, Tim Vang, guidede både ledere og medarbejdere fra uddannelsesinstitutioner og virksomheder gennem begrebet pretotyping.

Pretotyping er et nyt og effektivt værktøj i den innovative værktøjskasse, der skal gøre det hurtigt og billigt at finde frem til de gode idéer. I dag fejler 80% af alle idéer – i form af produkter, services og teknologier, når de kommer på markedet, og det koster både tid og penge. Pretotyping er en metode til at afprøve de vilde og utraditionelle idéer, inden de føres ud i livet, og uden at det koster en formue. At fejle bliver vejen til at spotte de levedygtige idéer, og på den måde gælder det om at lave små eksperimenter inden de store investeringer.

Pretotyping-konferencen var også optakt til ’Vidensby Innovation Camp 2017’, hvor mere end 200 unge fra grundskolerne og ungdomsuddannelserne i Lyngby-Taarbæk den 1. november samles til innovationscamp på VUC Lyngby. I år er det Sinatur Hotel Frederiksdal, medlem af Vidensbyen, der stiller opgaven, og de vil gerne have de unges bud på, hvordan hotellet fremadrettet kan arbejde med bæredygtighed.

Det er sjette år, at ’Vidensby Innovation Camp’ løber af stablen. I år vil et eksternt dommerpanel kåre det bedste pretotyping-oplæg, og vinderne får en flot præmie som tak.

Dette års ’Vidensby Innovation Camp’ og ’Pretotyping-konferencen’ er begge udviklet i samarbejde med Handelsskolen KNord, H.C. Ørsted Gymnasiet, Virum Gymnasium og VUC Lyngby.