Science Festival – skole-virksomhedssamarbejde i Lyngby

Lyngby laver skole-virksomhedssamarbejde og sætter fokus på naturvidenskab i uge 39

I uge 39 fejres naturvidenskaben gennem skole-virksomhedssamarbejde, hvor børn og unge kan eksperimentere og bliver klogere på videnskaben. Her afholdes landsdækkende naturvidenskabsfestival. og i Lyngby går den under navnet ’Science Festival’.

Se festivalprogram

Aktiviteterne i Lyngby er en del af den nationale naturvidenskabsfestival. Formål er at skabe engagerende oplevelser med naturfag og teknik blandt børn og unge. Det landsdækkende initiativ er igangsat af Astra, som er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark.

”Det, at så mange virksomheder er gået ind i dette samarbejde i Lyngby tilføjer en helt anden dimension på aktiviteterne og læringen i denne uge. Eleverne oplever en anderledes vinkel på hvordan naturvidenskaben bruges i det virkelige liv og en alternativ karrierevej. Lyngby kan her være inspiration til andre byer, som ønsker et større omfang af skole-virksomhedssamarbejde.” fortæller Liva Rønn-Petersen, Eventchef i Astra.

Byens grundskoler, erhvervs- og ungdomsuddannelser gået sammen om en koordinerende indsats af aktiviteterne. Det sker i samarbejde med en række af byens lokale virksomheder, som støtter op om visionen om en større naturvidenskabelig interesse blandt børn og unge. Bl.a. er der planlagt et masseeksperiment, materialekuffert, ‘sciencedag’, ‘kloge penge’ og meget mere.

Om Science Festival

Science Festival er skole-virksomhedssamarbejde. Science Festival arrangeres hvert år af Science City Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i området. Projektet er funderet i Vidensbynetværk for Skole, Uddannelser og Virksomheder.

Formålet er at fremme børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fags anvendelsesmuligheder. Vi ønsker at skabe engagerende og virkelighedsnære oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge samt lade skoler og virksomheder inspirere og udfordre hinanden. Læs mere om Science Festival på projektets hjemmeside.