10 år med Science City Lyngby & en hyldest til partnerskabet

Fejres med temaet ’Partnering for the future’ og en fyldt sal hos Microsoft

Til alle gæster, nye som gamle medlemmer, samarbejdspartnere, oplægsholdere, panelister og vores stærke økosystem: Tak for jeres engagement og deltagelse igår ved konferencen Partnering for the future.

Med 11 indlæg, herunder paneldebatter, Tech- og Science-talks i tre spor fik vi sat billeder, ord og dialog på den virkelighed og fremtid, vi som vidensby og samfund hver dag forsøger at udvikle og styrke igennem partnerskaber. Vores panelister og keynotespeakers bidrog til mange gode snakke i pauserne og kom med bud og løsninger på en bedre og mere bæredygtig fremtid.

Vi blev hjulpet særligt godt fra start med blandt andre Bjarke Møller (Rådet for Grøn Omstilling), Anne Mette Mosekær Søndergaard (Ørsted), Nana Bule (Microsoft), Jens Højgaard Christoffersen (COWI) og Torben Möger Pedersen (PensionDanmark) i panelet til at udfolde deres syn på vigtigheden af partnerskaber. Vigtigheden blev også diskuteret indenfor emner som: fremtidens byggeri og hvad kommunerne kan gøre for at understøtte omstillingen.

På blot 4 timer, var målet at præsentere Lyngby som Science City og flere af de facetter der udgør området som Danmarks (nok) stærkeste innovationsdistrikt rig på forskning og stærke klynger, og hvor bl.a. fokus på styrkelsen af fremtidens talent også kom i spil. Både på området for ‘unge i STEM’ og danske iværksættere.

Startup Lounge

Udvalgte startups deltog i debatten og præsenterede deres grønne produkter i Startup Loungen. Heriblandt BIOWATCH, der tilbød dagens gæster mulighed for et sundhedstjek ved en simpel blodprøvetagning, som kan give indsigt og forebygge sygdom og stress.

Frederiksdal Sinatur Hotel og Konference vinder Bæredygtighedsprisen 2022

Som led i konferencen, blev Bæredygtighedsprisen 2022 uddelt for anden gang. De nominerede var Virum Gymnasium, Lyngby-Taarbæk Kommune, COWI og dette års vinder Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, som løb med prisen for deres samarbejde med startup virksomheden Coffee Bueno og deres arbejde med cirkulær økonomi og genanvendelse af overskydende kaffegrums.