Smart City Hub – udfordrer og inspirerer

Skaber samarbejder og projekter på tværs

I denne uge løb syvende ’Smart City Hub’ af stablen i DTU Skylab – en Hub der formår at samle en række meget forskellige deltagere på tværs af profession og alder.

I denne uge deltog en bredt sammensat gruppe, som bestod af studerende, forskere og medarbejdere fra DTU samt repræsentanter fra kommune, rådgivende ingeniørvirksomheder, energiselskaber, IT-virksomheder og start-ups. Kandidatstuderende på DTU, Fabio Barboni, har deltaget i flere Hubs, og han er begejstret:

“Smart City Hub’en skaber en forbindelse mellem det at være studerende og det rigtige arbejdsliv. For mig som studerende er Smart City Hub en oplagt chance for at samarbejde med virksomheder, repræsentanter fra kommunen og universitetet. Det er en rar og uformel måde at mødes, hvilket kan skabe gode muligheder for at finde nye løsninger sammen”.

Smart City Hub udspringer af Vidensbynetværket for Klima og Grøn Teknologi, og det har fra start været visionen at skabe en fysisk ramme, der giver mulighed for samarbejde, møder og løsninger inden for Smart City-området på tværs af studerende, virksomheder, forskere og kommune.

I Hub’en arbejdes der hver gang man mødes med et relevant Smart City tema, og fagpersoner medbringer en helt aktuel problemstilling, som vil forsøges løst på stedet. Med hub’en er det hensigten, at alle deltagere bidrager aktivt. Nogle bidrager med data, nogle med idéer, kompetencer eller ressourcer, andre med værktøjer og indblik i udfordringer.

Temaet for den syvende ’Smart City Hub’ var ’Energi – og bygningsoptimering’, og Lyngby-Taarbæk Kommune og DTU præsenterede.

Næste hub finder sted d. 22. november 2017 kl. 17.30-20.30. Tilmeld dig arrangementet her.