Internet of Things

Nyt IoT-signal som kickstarter for nye, smarte produkter og løsninger

Baggrund

Internet of Things (IoT) er et fænomen i konstant udvikling, hvor mange forskelligartede enheder bliver koblet på internettet for at give bedre services inden for eksempelvis trafik, mobilitet, affaldshåndtering, vandforsyning og indeklima. I 2016 var over 7 milliarder IoT-enheder knyttet til internettet verden over, og ifølge OECD er Danmark det land i verden, lige efter Sydkorea, med flest IoT-enheder i forhold til befolkningsstørrelse.

IoT udgør en helt ny måde at drive forretning, og forretningspotentialet for IoT vil være stærkt voksende de næste årtier. Derfor er Lyngby med helt fremme og har netop, gennem virksomheden IoT Denmark, opnået fuld dækning af et nyt IoT-signal, Sigfox, der kan gøre byen til et testlaboratorium for nye, intelligente IoT-løsninger.

Formål

En af visionerne for Lyngby-Taarbæk Vidensby er at udvikle byen til et testlaboratorium for nye, intelligente og bæredygtige byløsninger, der kan være med til at fremme by- og erhvervsudvikling og skabe en mere sammenhængende by.

Dækningen af Lyngby med det nye Sigfox-signal understøtter denne vision og gør det muligt for virksomheder, start-ups, forskningsinstitutioner og alle andre interesserede at koble sine enheder på Sigfox-netværket. Med dækningen er der også åbnet for at arbejde med udviklingen af nye produkter og løsninger inden for IoT – produkter og løsninger, der har potentiale til at gøre byer smartere og mere effektive samt optimere ift. brug af ressourcer og services.

Med det nye Sigfox-signal vil man forholdsvist simpelt kunne komme til at spare tid og penge på drift og produktion.

Den første konkrete anvendelse af netværket i Lyngby er et projekt hos Lyngby-Taarbæk Kommune. Det handler i første omgang om at optimere brugen af kommunens driftbiler ved montering af en sensor i hver bil, tilkoblet Sigfox-signalet, der kan registrere hvor, hvornår og hvor langt bilerne kører.

Projektpartnere

IoT Denmark | Lyngby-Taarbæk Kommune

iot-logo150      LTK-Logo-NY_150-px