Workshop om Science Festival 2018

En win-win for virksomheder og skoler

Startskuddet for dette års Science Festival i Lyngby er en spændende workshop for virksomheder og skoler tirsdag d. 20. marts 2018. Her fyrer Vidensbyen op under skole-virksomhedssamarbejdet med henblik på at udvikle et spændende og ambitiøst naturvidenskabsprogram i uge 39.

Målgruppe
Vidensbyen planlægger Science Festival ud fra et bærende princip om, at alle virksomheder har naturvidenskabelige problemstillinger, og at børn og unge skal opdage, at der er naturvidenskab alle vegne. Derfor inviteres alle virksomheder og skoler i Vidensbyen med til workshoppen.

Blandt virksomhederne henvender workshoppen sig både til de, som er nysgerrige efter at høre mere om, hvordan man kan samarbejde med skolerne, og de virksomheder, som allerede har erfaringer på området. Det kan være store og små virksomheder fra mange forskellige brancher. Fælles er, at de har en interesse i eller er nysgerrige efter at stimulere interessen for naturfag blandt børn og unge.

I 2017 omfattede programmet så forskellige virksomheder som Aquaporin, Danske Bank, Emcon, Geo, Haldor Topsøe, Lyngby Boligselskab, Magasin, Microsoft, Sydbank, Novozymes og Sinatur Hotel Frederiksdal.

Se eksempler på cases og læs om gevinsten for virksomheder og skoler

Formål
Formålet med workshopppen er:

  • Virksomhederne inspirerer hinanden, og rutinerede hjælper nye med at komme i gang
  • Virksomheder og skoler møder hinanden, skaber netværk på tværs og idéer til aktiviteter, som stimulerer interessen for naturvidenskab blandt børn og unge
  • Skolerne hjælper virksomhederne med at identificere konkrete udfordringer, deres elever kan arbejde med på rette faglige niveau

Foreløbigt program for dagen

Kl. 8.30: Velkomst v/ Ole Stahl, tovholder for Vidensbynetværk for Skole og Uddannelse og Employer Branding Specialist i Haldor Topsøe
Kl. 8.45: Speed-dating mellem virksomheder og uddannelsesrepræsentanter
Kl. 10.15: Highlights fra bordene
Kl. 10.45: Konkrete aftaler og den videre vej
Kl. 11.00: Tak for i dag

Deltagelse og tilmelding
Fri adgang for virksomhedsrepræsentanter. Max tre deltagere pr. skole, herunder mindst en ledelsesrepræsentant. Deltagelse er gratis. Tilmelding via nedenstående formular.