#1 Green Talk – Fremtidens mobilitet og grøn bylogistik

Science City Lyngby inviterer til Green Talk om fremtidens mobilitet og grøn bylogistik med spændende oplægsholdere fra Concito, DTU, City Logistic og Lyngby-Taarbæk Kommune

Trængslen i byerne er stigende. Jævnligt kan vi læse om hvor mange tusind timer der spildes i trafikken og hvor mange milliarder der går tabt derved. Transport og distribution af varer bidrager også til trængsel i bymidterne. De store lastbiler optager plads og udgør en stor miljømæssig belastning. For at reducere CO2-emissioner fra varetransport og for at komme noget af trængslen til livs, er der behov for at retænke måden vi forsyner vores byer på.

På denne Green Talk har vi inviteret inspirerende oplægsholdere til at give deres bud på, hvordan fremtidens mobilitet og bylogistik ser ud – og så skal vi høre om en helt konkret trængselsløsning, der er igangsat i Lyngby.

Program

  • Velkomst og Science City Lyngbys visioner og arbejde med bæredygtighed v/ direktør Marianna Lubanski fra Science City Lyngby
  • Det store blik på fremtidens mobilitet v/ seniorkonsulent Henrik Gudmundsson fra Concito
  • City logistik og bæredygtig transport – hvor er vi på vej hen? v/ professor Allan Larsen, DTU Management
  • Hvor er vi i dag og hvad sker der lokalt? Case med Lyngby-Taarbæk Kommune. v/ founder Casper Svensson fra City Logistic og klimakoordinator Jakob Jespersen fra Lyngby-Taarbæk Kommune
  • Paneldebat + spørgsmål og svar
  • Tak for i dag

Bonusinfo:
Virksomheden City Logistic er lokalt forankret i Lyngby og reducerer trængsel og emissioner ved at gentænke city logistik med modtageren i centrum og elektriske leveringer.
Lyngby-Taarbæk har med stor succes taget City Logistics løsning til sig og får dækket al non-food transport til Rådhuset og kommunens plejecentre.
City Logistic vil meget gerne samarbejde og teste løsninger af med flere organisationer, virksomheder og butikker. Kom og hør mere om dette til arrangementet.

Læs mere om samarbejdet mellem City Logistic og Lyngby-Taarbæk Kommune.

Målgruppe for arrangementet er virksomheder, butikker og organisationer, der ønsker at omlægge deres vareleverancer til eldrevne leveringer, men som mangler information.  Desuden er det for nysgerrige og interesserede fagpersoner, studerende og borgere, der gerne vil inspireres og vide mere om hvor vi er på vej hen på mobilitetsområdet.

Arrangementet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig af hensyn til forplejning og oplægsholdernes tid. Se formular nedenfor.
Skoleklasser er velkomne til at deltage, men giv gerne en melding herom.

Baggrund
Science City Lyngbys bestyrelse besluttede i 2021, at bæredygtighed og grøn omstilling skal være et centralt omdrejningspunkt i vores arbejde fremadrettet og det er allerede i fuld gang med at blive omsat til konkrete indsatser og samarbejder i Lyngby. Vi vil bl.a. iværksætte en serie af arrangementer, hvor vi sætter spændende personer og cases på programmet, der skal belyse et konkret fokus inden for bæredygtighed, grøn omstilling og klimaet. Vi kalder serien af inspirationsarrangementer for ‘Green Talks’.