Workshop om lokalt skole-virksomhedssamarbejde 2019

Invitation til et skole-virksomhedssamarbejde i Science City Lyngby

I uge 39 er naturvidenskaben i fokus, når den nationale Naturvidenskabsfestival – kaldet Science Festival i Lyngby – løber af stablen. Formålet med Science Festival er at skabe engagerede oplevelser med naturvidenskab for børn og unge. Workshop om Science Festival er startskuddet på dette års festival i Lyngby.

Tirsdag den 19. marts 2019 kl. 8.30-11.00 hos Haldor Topsøe

Målgruppe

Alle virksomheder og organisationer i Lyngby kan deltage i Science Festival ud fra den betragtning, at der er naturvidenskabelige problemstillinger overalt. Selv om virksomheden har helt andre kerneaktiviteter og ikke opfatter sig som naturvidenskabelig, vil der altid være udfordringer af naturvidenskabelig karakter i organisationen.

Blandt skolerne henvender workshoppen sig til de, der ønsker at få indblik i en virksomheds naturvidenskabelige udfordringer og få inspiration til undervisningen. Blandt virksomhederne henvender workshoppen sig både til de, som er nysgerrige efter at høre mere om, hvordan man kan samarbejde med skolerne, og de virksomheder, som allerede har erfaringer på området. Og det kan være store og små virksomheder fra forskellige brancher. Fælles for deltagerne er, at man har en interesse for skole-virksomhedssamarbejde med henblik på at stimulere nysgerrigheden for naturfag blandt børn og unge.

Deltag og få nye inputs

Siden 2016 har en bred vifte af virksomheder åbnet dørene for skoleelever og skabt samarbejder både i og udenfor uge 39. Ved sidste års Science Festival i Lyngby deltog virksomheder som Magasin, Haldor Topsøe, Lyngby Storcenter, Microsoft, DTU, GEO og Lyngby Boligselskab/KAB. Læs mere om gevinsten ved samarbejdet og få indblik i sidste års cases.

Formål

Formålet med vores workshop om Science Festival er:

  • Blive introduceret til projektet og det videre forløb
  • Virksomheder og skoler møder hinanden, skaber netværk på tværs og idéer til aktiviteter og cases
  • Skolerne hjælper virksomhederne med at identificere konkrete udfordringer, deres elever kan arbejde med på rette faglige niveau
  • Virksomhederne inspirerer hinanden, og tidligere deltagere giver nye virksomheder inspiration til at komme i gang


Foreløbigt program for dagen

  • Velkomst v/ Ole Stahl, tovholder for Netværk for Skole, Uddannelse og Virksomheder og Employer Branding Specialist i Haldor Topsøe
  • Speed-dating mellem virksomheder og uddannelsesrepræsentanter
  • Highlights fra bordene
  • Konkrete aftaler og den videre vej
  • Tak for i dag

Deltagelse og tilmelding

Fri adgang for virksomhedsrepræsentanter. Max tre deltagere pr. skole, herunder mindst én ledelsesrepræsentant. Ønsker du at vide mere om hvordan du kan deltage – kontakt senior projektleder Mikkel Schønning Sørensen.

Om Science Festival

Science Festival er skole-virksomhedssamarbejde. Science Festival arrangeres hvert år af Science City Lyngby i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune, grundskoler, ungdomsuddannelser og virksomheder i området. Projektet er funderet i Vidensbynetværk for Skole, Uddannelser og Virksomheder.

Formålet er at fremme børn og unges interesse for de tekniske og naturvidenskabelige fags anvendelsesmuligheder. Vi ønsker at skabe engagerende og virkelighedsnære oplevelser med naturvidenskab blandt børn og unge samt lade skoler og virksomheder inspirere og udfordre hinanden. Læs mere om Science Festival på projektets hjemmeside.