16. november 2022
Vinderen af SCL bæredygtighedspris 2022 er et sandt kaffeeventyr
Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference blev årets vinder
Science City Lyngbys Bæredygtighedspris blev for anden gang uddelt den 10. november til konferencen ‘Partnering for the Future’, Science City Lyngbys 10 års jubilæumsfejring hos Microsoft.
Fire nominerede virksomheder og organisationer var med i slutfeltet, men det blev Frederiksdal Sinatur Hotel og Konference, der velfortjent løb med sejren og titlen som dette års vinder af Science City Lyngbys Bæredygtighedspris for deres samarbejde med virksomheden Kaffe Bueno.
Samarbejde om kaffe skaber nye produkter
I 2020 indgik Frederiksdal Sinatur hotel samarbejde med Kaffe Bueno, som blev grundlagt i 2016 af tre columbianere bosiddende i Danmark. Kaffe Bueno indsamler al kaffeaffald/grums fra Sinatur hotellerne med det formål at udvinde kaffeolien og bruge den til shampoo, sæber og fugtighedscremer, tilgængeligt på alle hoteller. Sammen har de to partnere også fundet anvendelse for resten af kaffegrumset. Det bliver nemlig til kaffemel, som hotellets kokke blandt andet kan bruge til at bage brød af til hotellets gæster.
“Samarbejdet med Kaffe Bueno er et rigtigt godt eksempel på, når genanvendelse og cirkularitet går op i en højere enhed. Vi arbejder hårdt på at være en ansvarlig og bæredygtig virksomhed og derfor vil vi gerne have leverandører med samme mindset om at passe på naturen. Og det har Kaffe Bueno. Derfor er det meget glædeligt, at vi vinder en pris for lige præcist dette samarbejde,” siger direktør for Sinatur Hotel & Konference, Claus Nielsen.
Direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel og konference Claus Nielsen fik overrakt prisen af sidste års vinder U/Nord og rektor Pernille Bogø Bach.
Enig jury faldt for kaffegrumset
Det var en enig jury, der forud for overrækkelsen havde peget på Fredriksdal Sinatur som dette års vinder.
Vinderprojektet som Frederiksdal Sinatur har skabt i samarbejde med Kaffe Bueno handler om kaffe og kaffens gode egenskaber, der rækker udover de mere end 1%, som vi normalt får ud af kaffen ved kaffebrygning.
Juryen var meget begejstret over, at Frederiksdal Sinatur og Kaffe Bueno er lykkedes med at benytte al kaffegrumset til nye produkter, så det hele forbliver i et lukket kredsløb. Juryen lagde vægt på, at vinderprojektet er et spændende og godt initiativ til stor inspiration for andre i branchen og øvrige virksomheder og organisationer.
Desuden er samarbejdet mellem Frederiksdal Sinatur og Kaffe Bueno et virkelig godt eksempel på, at det nytter at indgå strategiske samarbejder. Projektet ser på hele forsyningskæden og et lukket cirkulært kredsløb, hvor alle ressourcer forbliver i kredsløbet. Ved at fokusere på færrest muligt spild, er der kommet nye forretningsmodeller til med muligheder for at udvikle produkter af det man før ville kalde affald.
Juryen bestod i år af borgmester Sofia Osmani fra Lyngby-Taarbæk Kommune, formand for bæredygtighedsudvalget Gitte Kjær-Westermann fra Lyngby-Taarbæk Kommune, arkitekt Charlotte Algreen fra Algreen, direktør Flemming Horn fra Lyngby-Taarbæk Forsyning og sektionsleder Kirsten Galamba fra DTU.
Yderst kvalificeret felt af grønne projekter
Udover Frederiksdal Sinatur var det et yderst kvalificeret felt af grønne initiativer, som var indstillet til prisen:
- COWI for deres strategi Future Now
- Lyngby-Taarbæk Kommune for deres opgaveudvalg for bæredygtighed
- Virum Gymnasium for deres kontinuerlige arbejde med bæredygtighed
Samtlige initiativer fik ros med på vejen for deres indsats i forhold til den grønne omstilling og for at gøre noget aktivt for at skabe engagement hos andre og understøtte en bæredygtig udvikling.
Om Science City Lyngby Bæredygtighedspris
Det er nu anden gang at bæredygtighedsprisen uddeles og målet med den er at sætte fokus på lokale initiativer og tiltag som understøtter denne grønne omstilling.
”Science City Lyngby vil med denne pris vise både lokalt og nationalt, at vores virksomheder er aktive i den grønne omstilling. Ved at etablere en Bæredygtighedspris håber vi ikke bare at kunne udpege en årlig vinder, mens også at kommunikere de mange gode tiltag, som man kan lære og lade sig inspirere af blandt vores medlemmer” fortæller Marianna Lubanski, direktør i Science City Lyngby.
Læs mere om Bæredygtighedsprisen her.