Innovations distrikter i Greater Copenhagen

Udvikling af et Greater Copenhagen Innovation Ecosystem for Innovation Districts

Lyngby-Taarbæk Vidensby, Ørestad Innovation City Copenhagen, Copenhagen Science City og Frederiksberg Science City har etableret et tæt samarbejde på tværs af de fire organisationer med det fælles formål at dele viden om og erfaring med at udvikle innovationsdistrikter i verdensklasse.

Innovationsdistrikter over hele verden arbejder på at skabe vækst, beskæftigelse og bæredygtig udvikling sammen med vidensinsitutioner og -virksomheder samt offentlige aktører som ’drivere’ for at sikre en by og erhvervsudvikling, der tiltrækker virksomheder og talent.

De fire parter har aftalt visionen ”A Greater Copenhagen Innovation Eco System for Innovation Districts” for samarbejdet: Vidensbyerne ønsker at synliggøre potentialerne ved sektorsamarbejde på tværs af siloer, og sikre fremdriften af regionale agendaer, ved at levere synlige resultater på lokalt plan. Det er hensigten at udvikle bymiljøer omkring disse centre med fokus på innovation, sammenhængskraft og ’livability’. En udvikling, der har været i gang i Lyngby siden 2012 og som der fortsat er stor turbo i og opbakning til blandt Vidensbyen medlemmer.

Projektet har til formål at skabe grobund for et større samarbejde imellem innovationsdistrikterne og samtidig øge den nationale og internationale synlighed af ‘Greater Copenhagens innovationsdistrikter’. Gensidig erfaringsudveksling og et godt samarbejde på tværs, er til stor fordel for de forskellige lokale bydele og vores kerneaktører.

Indsatsområde: Lyngby-Taarbæk-, København-, og Frederiksberg Kommune