Viden & Vin hos Brede Værk

Brede Værk inviterer på Viden & Vin om trækonservering og konserveringsprocesser af arkæologisk træ og 1900-tallets malerteknikker.

At arbejde med arkæologiske genstande er spændende og det sætter ofte konservatorerne på udfordrende arbejde som følge af deres nedbrydning. På Nationalmuseets værksted til konservering af arkæologiske træ-genstande vil du få indblik i arbejdet med alt fra verdens længste krigsskib fra vikingetid til kloakrør fra begyndelse af det tyvende århundrede. Med hjælp fra museets ”pædagogiske samling” vil du blive præsenteret for nogle af de udfordringer, der kan opstå i arbejdet med at konservere arkæologisk træ og på den baggrund opleve det udstyr, museet anvender samt nogle af de genstande de for tiden arbejder på.

Besøget giver samtidig mulighed for at blive klogere på 1900 tallets maleteknikker fortalt gennem den netop udkomne bog: Malet. –Maling, farver og teknik i 1900-tallets arkitektur.

Program

Kl. 16.45-17.00:  Ankomst
Kl. 17.00-17.15: Turen starter uden for bygning 8 på I.C. Modewegsvej, hvor der gives en kort introduktion til det konserveringsarbejde, der arbejdes med på enheden Bygning og Inventar.
Kl. 17.15-17.45: Sådan konserveres vikingeskibe: Trækonservering, konserveringsprocesser for arkæologisk træ.
Kl. 17.45-18.15: Derefter går turen videre til Brede Værks auditorium, hvor der holdes et oplæg om 1900-tallets malerteknikker.
Kl. 18.15-19.00: Vin, snacks og netværk

Billetter sættes til salg via Billetto to uger før planlagt event. 

Om Viden & Vin

Viden & Vin udspringer af Science City Lyngbys netværk for kommunikation. Idéen bag er at invitere borgere indenfor hos vores mange virksomheder og organisationer. Til Viden & Vin kan man den sidste uge i hver måned blive klogere på, hvad der gemmer sig bag murene i Lyngbys virksomheder og høre om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder, mens man nyder et glas vin.