UDSOLGT | Viden & Vin hos LIFE

LIFE Campus er normalt lukket for offentligheden. Torsdag den 25. november kl. 17.00-19.00 gør de dog en undtagelse. Her åbnes dørene for kommunens borgere og andre, der er interesserede i at komme inden for murene og blive vist rundt. De inviterer nemlig på Viden & Vin.

LIFE Campus er netop blevet indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprinsen, og skoleklasser kommer nærmest dagligt til undervisning i de højteknologiske laboratorier.

Torsdag den 25. november åbner de dørene til Viden & Vin for interesserede borgere.

Byggeriet af LIFE Campus begyndte for knap to år siden, hvor Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani sammen med Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand Lars Rebien Sørensen tog de første spadestik til LIFE Campus. I dag er det nye læringscenter på Biologiens Vej 5 i Kongens Lyngby taget i brug. Skoleklasser fra hele Sjælland ankommer med busser for at arbejde eksperimenterede med virkelighedsnære problemstillinger i de højteknologiske laboratorier.

LIFE åbner dørene til Viden & Vin i LIFE Campus den 25. november kl. 17-19
LIFE Campus er som arbejdsplads for LIFE Fondens medarbejdere og undervisningssted for elever normalt lukket for offentligheden. Torsdag den 25. november kl. 17.00-19.00 gør de en undtagelse. Her åbnes dørene for kommunens borgere, der er interesserede i at komme inden for murene og blive vist rundt. Viden og Vin arrangementet er organiseret i samarbejde med Science City Lyngby.

Program

Kl. 17.00 – 17.15: Velkommen til LIFE Campus – om LIFE og rejsen til LIFE Campus
v/ Christine Antorini, Direktør for LIFE Fonden

Kl. 17.15 – 18.00: Oplev LIFE Campus
Følg elevernes spor rundt på LIFE Campus, besøg de højteknologiske laboratorier, se film i Kolossalen, hør mere om kunstværkerne af Jeppe Hein og se det nyanlagte LIFE Pomet og LIFE Arboret.

Kl. 18.00 – 19.00: Viden og Vin og netværk
Tid til spørgsmål. Er der videnskab i vin? Og meget mere.

Kl. 19.00: Tak for i dag!

OM LIFE CAMPUS

  • LIFE Campus er LIFE Fondens hovedsæde i Lyngby
  • LIFE Campus huser p.t. fem laboratorier, og der åbnes på sigt også to speciallaboratorier
  • LIFE Campus er kendetegnet ved facaden med 96 massive egetræssøjler, hvoraf 12 af dem er formet som en vifte over hovedindgangen.
  • Ved LIFE Campus er der installeret to værker af den danske kunstner Jeppe Hein.
  • I efteråret bliver der i samarbejde med Københavns Universitet anlagt et LIFE Arboret med 22 forskellige træer fra den danske flora og et LIFE Pomet med 42 forskellige danske æbletræer.
  • Det 5.400 m2 store LIFE Campus er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført under bygherrerådgivning fra Rambøll.

OM LIFE FONDEN

  • LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter.
  • LIFE Fonden er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab.
  • LIFE Fonden driver det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE, der udvikler naturfaglige undervisningsforløb til skoler og ungdomsuddannelser. I LIFE Forløb arbejder elever eksperimenterede med virkelighedsnære samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.
  • LIFE Fonden vil udover LIFE Campus etablere fire regionale undervisningslaboratorier rundt i landet og producerer i alt fem mobile laboratorier, der kan komme ud til skoler i hele landet.

Find vej til LIFE Campus.

Om Viden & Vin

Viden & Vin udspringer af Science City Lyngbys netværk for kommunikation. Idéen bag er at invitere borgere indenfor hos vores mange virksomheder og organisationer. Til Viden & Vin kan man den sidste uge i hver måned blive klogere på, hvad der gemmer sig bag murene i Lyngbys virksomheder og høre om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder, mens man nyder et glas vin.