Verdens vildeste Computer

Hvad skal der til for at bygge morgendagens computer?

En del af Forskningens døgn. 

I forbindelse med Forskningens Døgn kan du få et helt unikt indblik i Microsofts nye forskningscenter – Microsoft Quantum Materials Lab –hvor forskere og ingeniører fra KU, DTU og Microsoft arbejder på at bygge verdens første kvantecomputer. En kvantecomputer med en regnekraft, der i den grad flytter grænserne for, hvad der kan lade sig gøre at beregne.

Kvantecomputeren kan potentielt foretage beregninger på minutter, som en traditionel computer vil være milliarder af år om at løse. Derfor er forventningerne også, at kvantecomputeren på sigt kan spille en afgørende rolle inden for udviklingen af nye teknologier. Der er tale om en helt ny måde at tænke på – kom og hør hvordan og få et kig ind i fremtidens computer.

Det er Rawa Tanta, der i øjeblikket arbejder som postdoc hos Microsoft Quantum Material Lab og Københavns Universitet, der vil  fortælle om arbejdet med at bygge computeren.

Oplægget foregår på engelsk

Om Viden & Vin

Konceptet ”Viden & Vin” udspringer af Vidensbyens netværk for kommunikation. Ideen er at invitere interesserede borgere indenfor hos Vidensbyens medlemsvirksomheder- og organisationer. Her kan man den sidste uge i hver måned blive lidt klogere på, hvad der gemmer sig bag murene og høre et eller flere foredrag om aktuelle projekter, ny forskning, lokal erhvervsudvikling, spændende opdagelser eller store begivenheder.

Hvert arrangement tager max halvanden time og undervejs bliver der serveret et glas vin.

Tilmeld dig arrangementet via billetto.dk her. Entrépris: 50 kr.