Oplev DTU Skylab Developer Hall

Mød de seje studenterforeninger DanSTAR og Vermilion Racing, der sender raketter i vejret og accellerer racer elbiler fra 0-100 km/t på 3 sekunder.

Det har længe været på tegnebrættet at invitere medlemmer af Science City Lyngby på besøg i DTU Skylab Developer Hall, stedet der huser DTU’s studenterforeninger med fokus på hardwareprojekter og storskala prototyper. Nu sker det endelig.

Sæt kryds i kalenderen den 18. august kl. 15-16.30. Vi mødes i Skylab Auditorium.  

Besøget byder på spændende møde med DanSTAR – Danmarks eneste studenterforening inden for raketvidenskab, samt Vermillion Racing –  en studenterforening der bygger elracerbiler.

Vi skal selvfølgelig se elbilen og raketten samt møde holdene bag og høre mere om, hvordan man som studerende bliver en aktiv del af en studenterforening, der hhv. bygger en raket og en elbil sammen i et studenterfællesskab. Derudover skal vi også høre mere om projekternes resultater og hvad sådanne projeker giver af merværdi til ens studier og generelle liv.

Som afslutning på besøget vil vi få en introduktion til Skylab Devoloper Hall og en rundvisning i det øvrige Skylab – DTU’s levende laboratorium for innovation og iværksætteri og et ambitiøst og åbent fællesskab og mødested for studerende, forskere og virksomhedspartnere, der ønsker at udvikle visionære løsninger til virkelige udfordringer.

PROGRAM:

  • Velkommen v. Science City Lyngby
  • DanSTAR – hvem, hvad, hvorfor, hvordan?
  • Vermillion- hvem, hvad, hvorfor, hvordan?
  • Oplæg om Skylab og rundvisning v. Rasmus Malone Jørgensen, DTU Skylab
  • Tak for i dag!

Arrangementet er åbent for alle, men tilmelding nødvendig. Skulle der være en skoleklasse eller to i Lyngby (fra 7. klasse og op) , der gerne vil deltage, så er det også muligt efter først til mølle-princippet. Send da gerne en mail herom til Marie Juul Madsen, mjm@vidensby.dk.

Baggrund
I Science City Lyngby understøtter vi initiativer, der fremmer interessen for de tekniske og naturvidenskabelige fag hos børn og unge. Arbejdet udvikles i tværgående samarbejder med uddannelsessektoren, det lokale erhvervsliv, kommunen samt andre relevante aktører. Vi sætter fokus på overgange i uddannelsessystemet, rollemodeller, piger i STEM samt skole-virksomhedssamarbejder, der kan bidrage til at udbrede kendskabet til og interessen for naturvidenskab hos børn og unge.