From Smart Cities to Smart Governance

Medlemsarrangement

Vi har inviteret Pascual Berrone, prisbelønnet forsker og professor i strategisk ledelse på IESE Business School i Madrid, til at holde et spændende oplæg om byudvikling og den nyeste forskning inden for bæredygtig innovation og Corporate Governance.

Program
16:00 Ankomst og forfriskninger
16:15 Inspirationsoplæg v/ Pascual Berrone, professor, IESE Business School, Madrid, Spain
17:00 Spørgsmål og debat
17:20 Reception og netværk
18:00 Tak for i dag

Pascual Berrones præsentation er på engelsk.

Arrangementet er åbent for Vidensbyens medlemmer. Vi håber at se flere fra samme organisation/virksomhed.

Baggrund
I dag bor mere end halvdelen af ​​verdens befolkning i storbyer – et tal der anslås at stige til over 70% i 2050. Denne hurtigt voksende urbanisering er en afgørende ‘driver’ for økonomisk vækst, fordi den industrielle udvikling og de kommercielle aktiviteter i byerne tegner sig for mere end 50%-80% af BNP i de fleste lande. Den stigende urbansiering skaber også et øget pres på byernes infrastruktur, miljø og sociale strukturer. Nogle byer løser udfordringerne proaktivt med et fokus på at forbedre livskvaliteten i byerne. Omvendt oplever andre byområder, at deres infrastrukturer stille og roligt falder fra hinanden og hos nogle har det medført store konsekvenser for bl.a. virksomhederne, da de fokuserer deres tilbud, markedsføring og distribution mod en stadig mere urban kundebase med særskilte behov og forbrugsvaner.

Pascual Berrone kigger således nærmere på, hvorfor nogle byer kan betragtes som ’smarte’, hvilke forretningsmuligheder der ligger i at genopfinde byer, og hvordan byer kan imødekomme globale udfordringer samt presset og konsekvenserne ved den forsat stigende urbanisering, vi ser på verdensplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Pascual Berrone
Pascual Berrone er professor i strategisk ledelse på IESE Business School, stifter af Schneider Electric Sustainability & Business Strategy Chair samt vice-præsident hos Iberoamerican Academy of Management. Som forfatter af flere succesfulde bøger og publikationer, deltager Pascual Berrone regelmæssigt som keynote speaker og ekspert på en lang række internationale konferencer.

Artikler: