Greater Copenhagen Career Program 2024

Et mentorprogram for internationale studerende i Danmark

International arbejdskraft er en vigtig og uundværlig del af arbejdsstyrken og udgør i dag 12 pct. af lønmodtagerne i Danmark. Derfor har vi i samarbejde med Relocare Group A/S siden 2020 deltaget i Greater Copenhagen Career Program, der sigter mod at fastholde internationale talenter i Danmark efter endt uddannelse.

Et mentorforløb hjælper de internationale studerende med komme i gang med deres karriere i Danmark. Foreløbig er 3 ud af 5 kommet i job efter endt forløb. Som mentor mødes man med sin mentee ca. 3-6 gange over en periode på 6 måneder.

Mentor- og netværksprogram

Greater Copenhagen Career Program består af et 6 måneders mentor- og netværksprogram for internationale studerende i Danmark, og indeholder både workshops om bl.a. CV-skrivning, brug af LinkedIn og dansk virksomhedskultur samt en tilhørende mentordel, hvor en frivillig mentor med samme faglige baggrund eller personligt match som menteen vejleder og hjælper den studerende ind på det danske arbejdsmarked.

Programmet har med stor succes været gennemført i regi af Københavns Erhvervshus over en årrække, og Science City Lyngbys direktør, Anéh Christina Hajdu glæder sig til at fortsætte og intensivere indsatsen:

Danmark har brug for at tiltrække og fastholde internationale talenter. Sammen med vores partnere gøre vi vores bedste for at få så mange internationale studerende som muligt i gang med en karriere i Danmark.

 

Frivillige karrierementorer søges – både danske og internationale

Som en del af programmet søger partnerskabet frivillige mentorer, der kunne have lyst til at hjælpe en studerende på vej på det danske arbejdsmarked. Som mentor forpligter man sig til en løbende dialog og kontakt med en mentee over en periode på seks måneder. Relocare Group A/S står for coaching og vejledning af alle mentorer under hele forløbet.

Første mentorforløb startede i november 2020 og vi er nu i gang med at søge mentorer til en ny runde.

Såfremt du eller din virksomhed ønsker at deltage i mentorprogrammet, kan i kontakte Malene Stausholm Perkins fra Relocare Group på msp@relocare.dk eller Mariska Völkers på mv@relocare.dk

Baggrund

Science City Lyngby arbejder målrettet med at tiltrække og fastholde internationale vidensarbejdere, forskere og studerende, bl.a. via mentorordninger og en række andre tilbud til det stigende antal internationale medarbejdere og medborgere.

Brochure 2024 (8th Round)_EN