Succesfuld åbning af Sustainability Lab

Næsten 200 nysgerrige havde fundet vej til den officielle åbning af Sustainability Lab i torsdags den 20. april.

Efter åbningstalen af formand Michael Knørr Skov, COWI, indtog Solveig Rannje og Kim Revald, begge Velliv Ejendomme, scenen og fortalte hvorfor de havde valgt at arbejde med renoveringsagendaen. ‘Det begyndte med en undren’, som Kim Revald sagde, ‘hvorfor smider vi så store mængder af ressourcer ud, ressourcer der slet ikke er færdigt udnyttet?’

Denne undren koblet med mod satte gang i et samarbejde med Lendager, der har fungeret som rådgiver og sparringspartner på hvilke tiltag og løsninger, Velliv med fordel kunne teste i den første test case på Lyngby Port.

Renoveringen har medført en næsten 40% CO2 reduktion, der kommer fra 1) at rive mindre af det eksisterende ned fx at genbruge de eksisterende vægge, lofter, kabler, mv. 2) at anvende genanvendte ressourcer i renoveringen til loftsisolering og lyddæmpende materiale, gulve, tæppefliser 2) genanvende lamper mod blot at udskifte lyskilden og ændre design lidt og 5) indsætte et te køkken der er designet med henblik på at kunne skilles ad og genvendes igen og igen.

Flere af leverandørerne var til stede og pitchede deres løsninger herunder A:Gain, Stykka, Fischer Lighting, Havnen Hænder og DTU.

Tak til alle jer der kom forbi og gjorde vores åbning til en festlig eftermiddag!