Science Girls – En pigeklub for unge med interesse i STEM


Om Science Girls Partnerskab Galleri

Program

 

– en ny klub for piger i alderen 13-19 år med spirende interesse for naturvidenskab

I filmen her ses vores Science Girls til klubmøde om uønsket kemi i hudpleje med besøg fra Rudolph Care, maj 2024. 

Ved at skabe et trygt fællesskab for og med pigerne om emner inden for naturvidenskab, som de kan relatere til, får vi pigerne til at få øjnene op for STEM-fags mange muligheder, og at der i høj grad også er plads til og brug for dem som kvinder.

Projektet er støttet af:


Science City Lyngby og partnere har i august 2023 startet en ny klub for piger i alderen 13-19 år (7. kl.- 3.g) med spirende interesse for STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Klubben har fokus på fællesskab, sammenhold og nysgerrighed på omverdenen, og tilbydes til 50 piger på tværs af årgange og uddannelser i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Vi kalder klubben for Science Girls.


Her ses vores science girls på vores virksomhedsbesøg hos NCC på byggepladsen ved Papirøen, marts 2024.


 

Ambassadører for Science Girls

Borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune
Sofia Osmani

“Jeg oplever at flere piger end drenge vælger de naturvidenskabelige fag fra og at det er vanskeligere for pigerne at finde rollemodeller, de kan spejle sig i – og ligesindede de kan dele deres interesse med, når de vælger naturfagene til.

Science Girls giver pigerne et netværk af ligesindede – og en mulighed for at møde rollemodeller, der forhåbentlig både kan inspirere og fastholde den naturvidenskabelige interesse. Det synes jeg bestemt er værd at bakke op om!”