Sustainability Lab – Showroom for Cirkulær Renovering
Sustainability Lab – 700m2 klimavenligt kontor
Med Sustainability Lab har vi en særlig interesse i bygninger og renoveringer, såvel kontor som boligkvadratmetre. Her er vores Lab selv et konkret eksempel på en mere bæredygtig renovering end normen, hvor vi i samarbejde med Velliv har renoveret blidt og mest muligt genanvendt byggematerialer fra det eksisterende byggeri således at CO2 aftrykket er næsten 40% mindre end ved en gængs renovering.
Selv vores interiør og møblering er indsamlet på tværs af vores mange medlemmer og forsøgt sammensat i disse nye rammer.
Har du interesse for cirkulær økonomi og bæredygtigt byggeri generelt, så er Sustainability Lab et nyt eksempel på skånsom renovering af kontorlejemål og dermed også begyndelsen på en ny æra vi er stolte af, at være med til at løfte i Lyngby.
Læs mere om Sustainability Lab som bæredygtig case nedenfor og husk at du altid er velkommen til at kontakte os for et besøg.
CASE 1: Velliv Ejendomme kontorrenovering
Velliv Ejendomme har igennem noget tid haft et ønske om at reducere affaldsmængder og ressource/materialespild ved de mange årlige kontorrenoveringer, der finder sted i deres samlede ejendomsportefølje. Kontormiljøer renoveres ofte ved at rive det meste af de indvendige vægge ned, bygge nye vægge og/eller udskifte overfladematerialet.
Udfordringen har indtil nu været at få nye lejere med på ideen, da det naturligt nok er svært at tage stilling til genanvendte løsninger, som man ikke kender. Derfor opstod ideen til at skabe et showroom hvor potentielle nye kunder/lejere kan se og mærke løsninger med et reduceret CO2 forbrug. Hvordan ser et kontor ud, hvis vi nedriver mindre? Bruger de gamle lamper/døre? Bruger genanvendte gulvfliser og brædder samt køkkenelementer? Hvordan ser en lervæg ud som et alternativ? Og kan vi se os selv i et sådant kontormiljø?
Da Science City Lyngby flyttede ind på Lyngby Hovedgade med et ønske om at videreføre foreningens arbejde med fokus på bæredygtighed & grøn omstilling – dette med et living lab miljø og showroom for fremtidens løsninger og teknologier – blev foreningen naturligt den første oplagte lejer i den første prototype på et mere klimavenligt kontor i Vellivs portefølje. Renoveringen er foretaget i samarbejde med tegnestuen Lendager.
De knap 700m2 er renoveret med en CO2 reduktion på næsten 40%
I showroomet kan man fx se et alternativ til gipsvæggen i form af en lervæg fra Havnens Hænder, gulve fra A:GAIN, Restart tæppefliser fra Tarkett, designed-to-assembly køkken fra Stykka og lamper renoveret af Fischer Lighting. Alle møblerne er desuden overskudsmøbler fra foreningens medlemmer og glasdørene i møderummet er gamle branddøre fra DTU, der er integreret som væg.
Point of no return = Sustainability by Design
Nu er der ingen vej tilbage. Ambitionsniveauet er kun steget efter udvikling af denne første prototype som ‘Sustainability Lab’ er. Velliv ønsker at gå endnu længere, og er allerede i gang med at renovere ‘blidt’ på øvrige etager på Lyngby Hovedgade 94. Både for at opnå højere reduktioner og teste flere løsninger der kan genanvendes igen og igen. Derudover har Velliv Ejendomme vedtaget en målsætning om at største delen af fremtidige renoveringer sker ud fra cirkulære principper.
Læs mere om løsningerne i Sustainability Lab hos de respektive leverandører: